Volg de kerkuilen vanaf nu live!

Vanaf vandaag is het zover: de kerkuilen zijn weer live te volgen op onze website. Duinwachters Bart en Joeri vertellen dit seizoen alles over het leven van de uilen!

Hallo beste volgers van de nestcams. Merken jullie het ook al? De lente is in de aantocht! De vogels in onze duinen voelen het zeker! In de duinen hoor en zie je de boomleeuwerik al zingend vliegen. En in de vroege ochtend hoor je al hoog in de boom de zang van de zanglijster. Weten jullie trouwens waar je deze aan kunt herkennen? De zanglijster herhaalt de klank die hij uitstoot. Soms doet hij dit wel drie of vier keer.

Genoeg gepraat over deze vogels. Jullie komen hier natuurlijk voor de kerkuilen. Voor de nieuwe volgers onder ons stellen wij ons even opnieuw voor. Wij zijn duinwachters Bart en Joeri en wij werken sinds vorig jaar februari bij Dunea in het duingebied tussen Katwijk en Monster. Wat een geluk hebben wij om in dit mooie duingebied met veel passie te mogen werken. Samen met onze collega’s werken wij aan een duinbeheer van wereldklasse en winnen wij voor meer dan 1,3 miljoen huishoudens lekker drinkwater. Net zoals vorige jaar schrijven wij ook dit jaar weer met veel plezier blogs voor jullie.

Spannend!

Dit jaar houden wij jullie weer op de hoogte van het laatste nieuws, delen we leuke feitjes met jullie en nemen wij jullie mee in het familieleven van de kerkuilen. Elk jaar is het weer ontzettend spannend. Wordt de kast ook dit jaar bewoond door een familie kerkuilen? Of zitten we straks het hele seizoen naar een lege kast te turen? Gelukkig kan ik jullie al een beetje geruststellen. Een paar dagen geleden hebben we al stiekem even kunnen kijken naar de beelden. En wie zag ik daar in de kast? Jazeker, een kerkuil! Op de nestcam zagen we één uil. Het is dus nog maar afwachten of er een tweede bijkomt.

Nieuwe camera

Nu we het toch over de nestcam hebben. Joeri en ik zaten vorig jaar soms wat gefrustreerd te kijken naar de beelden. Soms zaten de uilen nét uit beeld. Zo jammer! Maar dit jaar is dat hopelijk opgelost. Omdat we het belangrijk vinden jullie op z’n goed mogelijke manier te voorzien van goed beeldmateriaal en hebben we ervoor gekozen een nieuwe en betere camera in de nestkast op te hangen. Zo kunnen wij en jullie nog meer genieten van een mooier en groter beeld. Op de nestcam kunnen jullie vanaf nu weer live 24 uur per dag kijken naar de activiteiten en avonturen van de kerkuilen. Denk aan het leggen van de eieren, het uitkomen van de eieren, het voeren van de uilskuikens en uiteindelijk als het allemaal goed gaat het uitvliegen van de uilskuikens.

Kinderactiviteiten

Ook organiseren wij dit jaar rondom de kerkuilen allemaal activiteiten. Heb je bijvoorbeeld tijdens het kijken naar de kerkuilen vragen voor ons? Natuurlijk kan je ze stellen via de website of op social media, maar wij houden ook een gloednieuw uilenspreekuur, in De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea. We brengen jullie op de hoogte als we de datum weten! Daarnaast komen er ook voor kinderen activiteiten over uilen, komt er een leuke speurtocht en gaan we toffe excursies geven over uilen.

Ik ben erg blij dat wij dit jaar jullie weer kunnen informeren en enthousiasmeren en hopelijk wordt het voor onze kerkuilen weer een mooi jaar met vele uilskuiken. Zijn jullie ook niet benieuwd? Wij wel! Tot snel!

Duinwachters Bart en Joeri

 

Benieuwd naar wat Joeri allemaal meemaakt in het duin? Volg hem op Instagram

 

Nestcams kerkuil Dunea
Nestcams slechtvalk Dunea watertoren Scheveningen