Geen last van de droogte

Dunea heeft ondanks het droge weer geen problemen met de drinkwatervoorziening. Zo lang het waterpeil van de Maas in orde is, hebben wij voldoende aanvoer en zijn er geen problemen met onze voorraad.

Voor de productie van drinkwater wint Dunea water uit de Afgedamde Maas. Dat water wordt via ondergrondse leidingen getransporteerd naar de duinen in Katwijk, Scheveningen en Monster. Daar wordt het gezuiverd en vervolgens in het leidingnet gepompt. Omdat er de afgelopen tijd in Frankrijk voldoende regen is gevallen, is het waterpeil van de Maas op niveau gebleven. Omdat Dunea over een jong en robuust leidingnet beschikt, zijn er ook geen problemen met de waterdruk te verwachten.

Niet verspillen

Natuurlijk blijft het belangrijk om verantwoord met drinkwater om te gaan en het niet te verspillen. Maar wij – en onze klanten - hoeven niet bang te zijn voor lage druk of een gebrek aan drinkwater. Door de warmte is het water dat uit de kraan komt wel iets warmer dan normaal. Dit kan geen kwaad. Met ijsblokjes of water in de koelkast zetten (maximaal 3 dagen) drinkt u alsnog lekker koel water.

 

Drink genoeg water

Met de aanhoudende warmte is het belangrijk om voldoende water te drinken. Thuis, uit de kraan, of bij een van de 140 openbare tappunten in ons leveringsgebied.

 

Zo wordt uw drinkwater gemaakt