Openbare tapkranen


Lekker water voor onderweg

Bent u onderweg en heeft u zin in een slokje water? Bij één van de ruim 200 tapkranen in ons leveringsgebied kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, gratis water tappen. Kijk op de tapkranenkaart voor een tapkraan op uw route. 

Met de tapkranen bieden wij een extra service aan voor het hergebruik van flessen en bidons om zo de plastic afvalberg van flesjes te verminderen. 

Let op: alléén gemeenten en scholen kunnen een tapkraan aanvragen. Bent u particulier? Dan vragen wij u om uw verzoek voor een tapkraan in te dienen bij uw gemeente.
 

Tapkraan aanvragen

Openbare tapkraan recreanten

Openbare tapkranen in uw gemeente

Dunea plaatst graag samen met gemeenten meer tapkranen op openbare plaatsen. Door niet langer flesjes water te kopen en weg te gooien, maar recyclebare flesjes bij een watertappunt opnieuw te vullen met koel, lekker én gezond drinkwater, besparen we onder andere CO2. Per tapkraan kan de besparing CO2 zomaar oplopen tot 5.000 kilo per jaar. Gemeenten kunnen bij ons de tapkraan aanvragen

Meer over het tapkranenprogramma

Ontzettend fijn dat we tijdens onze wandeling onze doppers kunnen bijvullen met vers drinkwater.

Waar staan de openbare tapkranen?

Let op: het duurt enkele seconden voordat de kaart geladen is.

Onderhoud openbare tapkranen

Van 1 april t/m half november tapt u gratis drinkwater bij onze openbare tapkranen. In de wintermaanden gaan de kranen dicht om onder andere bevriezing te voorkomen.

Werkt een openbare tapkraan niet of niet goed?

Wij horen dit graag. Wij zijn van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur te bereiken op telefoonnummer: 088 347 47 47.