Kraanwaterkaraffen Estafette ook in Leidschendam-Voorburg

Vanmiddag vond de lancering plaats van de Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’ in Leidschendam-Voorburg. Met deze estafette wil Dunea horecaondernemers stimuleren om ook kraanwater aan klanten te schenken. Daarvoor stelt het drinkwaterbedrijf gratis karaffen voor de horeca beschikbaar.

De 12 kraanwaterkaraffen werden door Burgemeester Klaas Tigelaar en Wim Drossaert, directeur van Dunea, aangeboden aan Michiel en Ellen Tijssen – Kuijs van Le Barquichon in Voorburg. Extra leuk dat de eigenaren van Le Barquichon deze middag direct een serie van 12 gratis karaffen hebben aangeboden Jeroen en Raquel Swikker-Huijgens van La Rana.  Ook deze ondernemer zal weer een moment kiezen om het stokje door te geven aan de volgende collega. Voor meer informatie: www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Ellen van Le Barquichon schenkt kraanwater met v.l.n.r. Wim Drossaert (directeur Dunea), Ellen Tijssen-Kuijs (eigenaresse), burgemeester Klaas Tigelaar.


Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’

Met de estafette stimuleert Dunea het schenken van kraanwater in een horeca-aangelegenheid. Wim Drossaert (directeur Dunea) legt het belang verder uit; “We zijn blij dat nu ook Leidschendam-Voorburg de kraanwaterestafette omarmt! Dunea is trots op het water dat uit de kraan stroomt. We winnen en zuiveren het water met veel passie in Nationaal Park Hollandse Duinen. Kraanwater is smakelijk, vers en duurzaam. Geen wonder dat steeds meer mensen in de horeca om een karafje kraanwater vragen. En gelukkig zijn er veel horecaondernemers die daar graag gehoor aan geven. Om dat verder te stimuleren, stellen wij gratis karaffen beschikbaar voor de horecagelegenheden in ons leveringsgebied. Zo wordt het serveren van een karaf kraanwater – of liever gezegd duinwater - nog leuker en eenvoudiger,” aldus Wim Drossaert.
Ellen, eigenaresse van Le Barquichon voegt hieraan toe: “Ik deel de trots van Dunea, de meeste mensen realiseren zich vaak niet  hoe goed het water in Nederland is. Onze klanten zijn dan ook van ons gewend dat wij kraanwater serveren, vanuit duurzaamheid en gastvrijheid vinden wij het erg belangrijk. Wij omarmen de actie van Dunea dan ook van harte,  het nodigt uit onze klanten het mooie verhaal te vertellen over ons duinwater”.

Het is aan de ondernemer om te bepalen of het water gratis of tegen een kleine vergoeding wordt aangeboden. Ter ondersteuning van dit duurzame initiatief wordt er bij de karaffen ook een deursticker geleverd waarmee de horecaondernemer kenbaar maakt ook kraanwater te schenken. Zie verder www.dunea.nl/duinwateroptafel.

vlnr: Michiel Tijssen, Jeroen Huigen (van La Rana) en Raquel Swikker-Huigen (van La Rana), Ellen Tijssen-Kuijs.