Kraanwaterkaraffen Estafette van start gegaan

Dunea wil horecaondernemers in de regio graag stimuleren om ook kraanwater aan klanten te schenken. Daarvoor stellen we gratis karaffen voor de horeca beschikbaar. Maandag 4 september is de kick-off van deze Kraanwaterkaraffen Estafette.

Dunea is trots op het water dat uit de kraan stroomt. We zuiveren het met veel passie in Nationaal Park Hollandse Duinen. Kraanwater is lekker, vers en duurzaam. Geen wonder dat steeds meer mensen in de horeca om een karafje kraanwater vragen. En gelukkig zijn er veel horecaondernemers die daar graag gehoor aan geven. Om dat verder te stimuleren, stelt Dunea gratis 12 karaffen beschikbaar voor de horecagelegenheden in ons leveringsgebied. Zo wordt het serveren van een karaf kraanwater – of liever gezegd duinwater - nog leuker en eenvoudiger.

De eerste 12 kraanwaterkaraffen worden maandag 4 september door Wim Drossaert, directeur van Dunea, en burgemeester Pauline Krikke aangeboden aan horecaondernemer Maarten Hinloopen in de Boterwaag op de Grote Markt in Den Haag. Op zijn beurt zal Maarten Hinloopen deze avond de tweede serie van 12 gratis karaffen aanbieden aan een collega-horecaondernemer. Ook deze ondernemer zal weer een moment kiezen om het stokje door te geven aan de volgende collega. En zo is de Kraanwaterkaraffen Estafette een feit.

Den Haag is een van de 18 gemeenten in het leveringsgebied van Dunea. De volgende gemeente die meedoet met de Kraanwaterkaraffen Estafette is Leiden. Het is overigens aan de ondernemer om te bepalen of het water gratis of tegen een kleine vergoeding wordt aangeboden. Ter ondersteuning van dit duurzame initiatief wordt er bij de karaffen ook een deursticker geleverd waarmee de horecaondernemer kenbaar maakt ook kraanwater te schenken. 

Wil jij ook Duinwater op tafel?