#Duinwateroptafel: meer bewustwording duurzaam kraanwater

Woensdag 13 december is de waterkaraffencampagne officieel in de gemeente Zoetermeer gestart. Burgemeester Aptroot en Wim Drossaert, directeur Dunea overhandigden 12 karaffen aan Fons en Rudi, eigenaren van 1892 Eten & Drinken.

De week ervoor - 8 december - ontmoette wij Burgemeester Aptroot al in De Badmeester aan de Wassenaarseslag, midden in NPHD. Eigenaresse Bonnie Knaap mocht daar de eerste karaffen in ontvangst nemen.

Burgemeester Charlie Aptroot (Wassenaar en Zoetermeer) “…. het is écht lekker kraanwater, minstens zo lekker als dat je in allerlei flessen kunt kopen, maar het is zo veel duurzamer. Je verandert niet de wereld met het schenken van kraanwater, maar het helpt wel. De campagne biedt voor iedereen allen maar voordelen”.

“Wij zijn er bijzonder trots op dat gemeenten en ondernemers deze campagne omarmen en zo meewerken aan meer bewustwording over de duurzaamheid van kraanwater bij inwoners”, zegt Drossaert. “De campagne loopt nu in Den Haag, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Oegstgeest, Wassenaar en Zoetermeer. Op de planning staan gemeenten Noordwijk, Katwijk, Hillegom, Rijswijk en Alphen aan den Rijn”.

Elke horecaondernemer binnen ons leveringsgebied mag meedoen en krijgt van ons gratis 12 karaffen. Ondernemers hoeven dus niet te wachten op de estafette, bestellen kan ook op eigen initiatief.

Publieksactie: klanten kunnen een karaffenset winnen, leuk voor de feestdagen!

Post een foto van onze kraanwaterkaraf op social media. Mention @duinwateroptafel op Facebook of post op Instagram en Twitter met #duinwateroptafel. Zo maak je kans op een karaffenset voor thuis. Samen sporen we nog meer consumenten aan om te kiezen voor duurzaamheid!

Waarom deze campagne?

Door het schenken van kraanwater worden onnodig gebruik van plastic of glazen flessen en de bijbehorende transportkosten voorkomen. Daarom is Dunea gestart met de kraanwatercampagne. Het is aan de ondernemer of ze iets voor het kraanwater rekenen. Stap voor stap wordt de actie uitgerold in de 19 gemeenten binnen het leveringsgebied.

8 december: De Badmeester te Wassenaar

Foto's

Karaffen duinwateroptafel Dunea Leiden

Karaffen duinwateroptafel Dunea Leiden

Karaffen duinwateroptafel Dunea Leiden