Aansluiting aanvragen

Nieuwe aansluiting aanvragen, wijzigen of verwijderen

Heeft uw nieuwe woning of bedrijfspand nog geen wateraansluiting? Via de website www.mijnaansluiting.nl vraagt u gemakkelijk een wateraansluiting aan op het leidingnet van Dunea. U kunt via deze website alle nutsvoorzieningen tegelijk aanvragen.

U kunt hier een aanvraag doen als het gaat om:

 • Tijdelijke (bouw) aansluiting;
 • Nieuwe wateraansluiting;
 • Een wateraansluiting met brandblusvoorziening;
 • Het wijzigen, verplaatsen en/of verwijderen van bestaande (bouw)wateraansluitingen.

Let op: Heeft uw nieuwe woning of bedrijfspand al een wateraansluiting? Dan hoeft u zich alleen nog aan te melden als klant bij Dunea.

Belangrijke informatie

Op dit moment is er veel vraag naar nieuwe en het aanpassen van bestaande wateraansluitingen. Wij streven ernaar u uiterlijk zes weken voor de geplande uitvoering een factuur van de werkzaamheden te sturen. Desondanks kan het gebeuren dat uw aanvraag een langere doorlooptijd heeft. De uitvoerende aannemer stemt met u de definitieve planning af. Onze excuses voor de eventuele overlast.

Zo werkt het

 1. Bepaal de leveringscapaciteit 
  De drinkwaterinstallatie in een woning/pand bepaalt welke capaciteit aansluiting er nodig is.
 2. Geef uw verzoek en gegevens door 
  Dit kan via www.mijnaansluiting.nl. U kunt een gewenste datum voor uitvoering aangeven vanaf 6 weken na uw aanvraag.
 3. Ontvangstbevestiging 
  Binnen twee werkdagen komt uw aanvraag bij Dunea en ontvangt u per e-mail een bevestiging dat uw aanvraag in behandeling is.
 4. Offerte/factuur 
  Wij maken 6 weken voor de gewenste uitvoerdatum een factuur. Als u akkoord gaat en de factuur betaalt, dan wordt de werkopdracht naar de uitvoerende (combi) aannemer verzonden.
 5. Uitvoering 
  Binnen 10 werkdagen neemt de (combi)aannemer contact met u op om de werkzaamheden in te plannen. Let op: bepalend voor de uiteindelijke doorlooptijd van uw opdracht zijn: - Aanwezigheid van de hoofdleiding - Eventueel bodemonderzoek (wettelijk verplicht bij graafwerkzaamheden).
 6. Gereed 
  Na de werkzaamheden wordt uw opdracht afgemeld op www.mijnaansluiting.nl. De administratieve gegevens (zoals klant- en metergegevens) worden in ons klantsysteem verwerkt.

 

Ga naar mijnaansluiting.nl