Aansluiting aanvragen

Nieuwe aansluiting aanvragen, verplaatsen/wijzigen of verwijderen

Heeft uw nieuwe woning of bedrijfspand nog geen wateraansluiting? Via de website www.mijnaansluiting.nl vraagt u gemakkelijk een wateraansluiting aan op het leidingnet van Dunea. U kunt via deze website alle nutsvoorzieningen tegelijk aanvragen.

U kunt hier een aanvraag doen als het gaat om:

 • Nieuwe wateraansluiting(en)
 • Een wateraansluiting met brandblusvoorziening
 • Bouwaansluiting(en)
 • Tijdelijke aansluiting(en)
 • Verplaatsen of wijzigen aansluiting(en)
 • Speciale aanvragen:
  • Evenementenwater

Let op: Heeft uw nieuwe woning of bedrijfspand al een wateraansluiting? Dan hoeft u alleen nog maar een waterleveringscontract aan te vragen.

Belangrijke informatie

Op dit moment is er veel vraag naar nieuwe en het aanpassen van bestaande wateraansluitingen. Wij streven ernaar u uiterlijk acht weken voor de geplande uitvoering een factuur van de werkzaamheden te sturen. Desondanks kan het gebeuren dat uw aanvraag een langere doorlooptijd heeft. De uitvoerende aannemer stemt met u de definitieve planning af. Onze excuses voor de eventuele overlast.

Zo werkt het

 1. Bepaal de leveringscapaciteit
  De drinkwaterinstallatie in een woning/pand bepaalt welke capaciteit aansluiting er nodig is.
 2. Geef uw verzoek en gegevens door
  Dit kan via www.mijnaansluiting.nl. U kunt een gewenste datum voor uitvoering aangeven vanaf acht weken na uw aanvraag.
 3. Ontvangstbevestiging
  Binnen twee werkdagen komt uw aanvraag bij Dunea en ontvangt u per e-mail een bevestiging dat uw aanvraag in behandeling is.
 4. Offerte/factuur
  Wij maken acht weken voor de gewenste uitvoerdatum een factuur. Pas nadat u akkoord hebt gegeven en de factuur heeft betaald, wordt de werkopdracht naar de samenwerkingspartner verzonden.
 5. Uitvoering
  Binnen 10 werkdagen neemt de samenwerkingspartner contact met u op om de werkzaamheden in te plannen. Let op: bepalend voor de uiteindelijke doorlooptijd van uw opdracht zijn: - Aanwezigheid van de hoofdleiding - Eventueel bodemonderzoek (wettelijk verplicht bij graafwerkzaamheden).
 6. Gereed
  Na de werkzaamheden wordt uw opdracht afgemeld op www.mijnaansluiting.nl. De administratieve gegevens (zoals klant- en metergegevens) worden in ons klantsysteem verwerkt.

Ga naar mijnaansluiting.nl