Brieven en emails van Dunea

Hoe herkent u of een brief of e-mail echt afkomstig is van Dunea?

Helaas kan het voorkomen dat er nep e-mails of brieven verstuurd worden uit naam van Dunea. Hoe herkent u een nepbericht en hoe voorkomt u dat u wordt opgelicht en u slachtoffer wordt van (internet)fraude? Heeft u een e-mail of brief ontvangen en twijfelt u of deze echt van ons afkomstig is? Controleer dan de volgende punten:

1. Controleer de afzender

Cybercriminelen gebruiken vaak e-mailadressen die erg lijken op die van Dunea. Soms zit er maar een klein verschil in. Onze e-mailadressen eindigen altijd op @dunea.nl. Vertrouwt u het niet of twijfelt u? Neem contact op met onze klantenservice via de gegevens op onze website. 

2. Controleer uw klantnummer

Staat uw klantnummer in de brief of mail? Check dan of dit nummer klopt. Uw klantnummer staat altijd op Mijn Dunea, uw contractbevestiging, voorschotfacturen en periodeafrekening, daarnaast kunt u het ook vinden op uw rekeningafschrift. 

3. Controleer het rekeningnummer

Criminelen kunnen vragen geld over te maken op een rekeningnummer dat niet van ons is. Ons rekeningnummer is IBAN NL68 INGB 0000 0116 00.

4. Controleer hoe de brief eruit ziet

Nepberichten lijken vaak heel erg op echte e-mails. Toch kunt u aan kleine dingen zien dat het niet om een echt Dunea-bericht gaat. Zoals spelfouten, verkeerde taal of oude logo's. Twijfelt u? Pak er een andere brief of e-mail van Dunea bij en vergelijk ze met elkaar. Wij vragen u nooit om de inlogggevens van Mijn Dunea.

Wat u verder kunt doen

  • Veilig online zijn begint met een goede en veilige internetverbinding. 
  • Beveilig uw computer met een up-to-date antivirus programma.  
  • Klik nooit zomaar op een link in een e-mail, sms, whatsappbericht of bericht via social media. En open ook nooit een bijlage als u twijfelt. Hier kan malware of een virus in zitten.  
  • Houd uw inloggegevens en wachtwoord geheim. En zorg altijd voor een sterk wachtwoord.