Check op lek

Het is verstandig om minimaal twee keer per jaar te (laten) controleren of er ergens in huis een lekkage is. Doe dit bij oude woningen zelfs elke maand of als u vindt dat er minder water uit de kraan komt dan voorheen. Hoe sneller u een lekkage ontdekt, hoe groter de kans dat schade en kosten beperkt blijven. Controleren is eenvoudig en duurt hooguit een kwartier.

Zo doet u dat!

• draai alle kranen in huis dicht, ook die van de wasmachine en zorg dat de stortbak van het toilet vol is.
• Ga naar de watermeter en kijk of het telwerk van de watermeter nog loopt. Is dat het geval? Dan is de kans groot dat er in uw huis een lekkage is.
• De lekkage zit in de waterinstallatie van uw huis. Neem contact op met een watertechnisch installateur (loodgieter) voor een professionele inspectie en reparatie. Als u huurder bent, neem dan eerst contact op met de huiseigenaar. Een woningbouwvereniging heeft mogelijk zelf een technische dienst.
• Staat de watermeter stil wanneer al uw kranen dichtgedraaid zijn en ziet of hoort u toch water stromen? Dan zit het lek waarschijnlijk in de aanvoerleiding of bij de watermeter. Bel onze klantenservice, want dan komt Dunea de leiding repareren. Voor zo’n storing kunt u ons 24 uur per dag bereiken op telefoonnummer 088 347 47 47. Afhankelijk van de urgentie wordt er een afspraak met u gemaakt.

Beter voorkomen dan genezen

Op uw laatste jaarafrekening ziet u wat uw waterverbruik de afgelopen jaren is geweest. Is uw verbruik ineens veel hoger dan gebruikelijk, zonder dat er wijzigingen zijn geweest in uw gezinssamenstelling en gewoonten? Dan is het tijd voor een lekcheck!

Condens of lek?

Heeft u druppeltjes ontdekt op uw watermeter? Dan kan het zijn dat uw watermeter lekt, maar in de meeste gevallen is het condens. Condens ontstaat bij een verschil tussen kou en warmte. Bekijk onderstaand filmpje voor meer uitleg. Heeft u toch nog vragen of u denkt dat het om een lekkage bij de meter gaat, neem dan contact op met onze klantenservice via het telefoonnummer: 088 347 47 47.
 

 

Controleer ook uw polis

De huiseigenaar is verantwoordelijk voor de staat van onderhoud van het huis en wat daarbij hoort. Dat geldt ook voor waterleidingen en kranen in huis, vanaf de watermeter. Bent u zelf de huiseigenaar? Schade door lekkage kunt u wellicht verhalen op uw opstal- en/of inboedelverzekering. Dat is afhankelijk van uw verzekeringspolis en de polisvoorwaarden. Ook goed om uw verzekering even te controleren dus!