Dunea betrokken partner van Veteranendag

Dit jaar organiseert het Nationaal Comité Veteranendag weer een uitgebreid programma voor de jaarlijkse Veteranendag. Dunea, als partner van dit bijzondere evenement, wil graag stilstaan bij het belang van onze veteranen voor het behoud van vrede in Nederland. Op zaterdag 29 juni eren we hen in Den Haag voor hun grote inzet.

Wij zijn trots om partner te zijn van de Nederlandse Veteranendag en wil ook in het jubileumjaar graag de Nederlandse veteranen in het middelpunt zetten. Dit jaar met een extra feestelijk tintje: Dunea bestaat 150 jaar en Veteranendag wordt dit jaar voor de 20ste keer georganiseerd.

Fris drinkwater voor alle bezoekers

We zijn jaarlijks betrokken bij dit evenement en zorgen ervoor dat alle veteranen en bezoekers van de Veteranendag kunnen genieten van goed en betrouwbaar drinkwater. We zijn tijdens het evenement aanwezig op het Malieveld met een stand om vragen van bezoekers te beantwoorden en hen te voorzien van verfrissend Dunea-water.

Relatie Dunea en veteranen

Dunea is verantwoordelijk is voor het beheer van de duingebieden tussen Monster en Kijkduin, en tussen Scheveningen en Katwijk. Deze gebieden, waaronder Meijendel, speelden een rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag zijn er nog steeds zichtbare overblijfselen uit die tijd, zoals de Atlantic Wall. Daarnaast spelen we, als leverancier van drinkwater aan bijna 1,4 miljoen Nederlanders, een centrale rol in de samenleving. Daarom voelen we ons betrokken bij diverse maatschappelijke onderwerpen, vooral als ze een sterke band hebben met ons leveringsgebied. Bovendien werken er bij Dunea een aantal veteranen, wat onze betrokkenheid nog verder versterkt.

Grootschalig georganiseerd

De Nederlandse Veteranendag van 2024 wordt wederom grootschalig georganiseerd. Het programma omvat onder andere een ceremoniële opening in de Koninklijke Schouwburg, een defilé en een fly-past. Daarnaast is er ook een publieke bijeenkomst op het Malieveld. Voor degenen die de evenementen hebben gemist, biedt NPO de mogelijkheid om verschillende onderdelen van het programma terug te kijken. Kijk voor meer informatie over het volledige programma en de uitzendingen op www.veteranendag.nl.