Doe nu onze Waterbespaarcheck!

Weet u hoeveel drinkwater u gebruikt en of dat 'normaal' is? Wij hebben nu voor al onze particuliere klanten een Waterbespaarcheck ontwikkeld. Deze geeft online inzicht in waterverbruik en adviezen om water te besparen.

Wij weten al een tijd – dit jaar 150 jaar! – hoe waardevol ons drinkwater is en welke stappen worden doorlopen voordat het zo ‘vanzelfsprekend’ uit de kraan komt. Door klimaatverandering en de sterk groeiende bevolking en economie, is meer drinkwater nodig. Dat we water nodig hebben voor veel dingen die we doen is een feit, maar hoeveel water we daarvoor nodig hebben, daar hebben we in Nederland inmiddels nieuwe ideeën over.

Op dit moment gebruikt een inwoner gemiddeld 128 liter kraanwater per dag en het Kabinet heeft de ambitie dat dit 20% minder is in 2035. Met de Waterbespaarcheck kunt u checken hoe u het doet ten opzichte van dit doel. Dit kan door het eigen jaarverbruik in te vullen en vragen te beantwoorden over gewoontes. Bijvoorbeeld hoe lang u doucht, of u vaak in bad gaat en hoe duurzaam u het toilet doorspoelt.

Met het doorlopen van de Waterbespaarcheck krijgt u meer inzicht in uw waterverbruik en waar in huis u bewuster kunt omgaan met water. Daar helpen we u natuurlijk graag bij! Met onze tips kunt u meteen aan de slag. Ook benieuwd naar onze Waterbespaarcheck?

Naar de Waterbespaarcheck!