Terugblik Open Monumentendag Katwijk 

Bijna 60 enthousiaste vrijwilligers en meer dan 500 bezoekers genoten afgelopen zaterdag van een prachtige dag op onze productielocatie in Katwijk. Tien jaar na onze vorige openstelling van de monumenten, hebben we opnieuw de deuren geopend en met groot succes!

Voor de bezoekers die geïnteresseerd waren in onze watertoren, het pompgebouw laagreservoir, het voorfiltergebouw en ons zuiveringsproces op de locatie waren er verschillende excursies. Bij het vooraf aanmelden werd al snel duidelijk dat er enorm veel belangstelling was voor de excursies, aangezien de inschrijvingen binnen een week vol zaten. Dit weerhield echte enthousiastelingen er echter niet van om toch te komen en te hopen op een plekje bij een van de rondleidingen. Het bleek dat een bezoek aan de watertoren bovenaan het verlanglijstje stond, vooral bij de inwoners van Katwijk. 

Naast de watertoren was er ook veel belangstelling voor het pompgebouw laagreservoir en het volledig gerenoveerde voorfiltergebouw. In al de monumenten stonden medewerkers van Dunea met trots en passie te vertellen over de functie en werking van deze onderdelen van ons proces. Ook het zuiveringsproces, vanaf de ontharding tot aan de spoelwaterverwerking, wekte veel interesse.  

Ook de informatiemarkt werd druk bezocht, waarbij bezoekers de gelegenheid hadden om het gesprek aan te gaan met onze deskundige collega's. De bezoekers kregen een blik achter de schermen, wat leidde tot waardevolle dialogen over o.a. bewust en duurzaam watergebruik, werken bij Dunea, onze proces automatisering, werkzaamheden en beheer in de duinen, ons duurzaamheidsbeleid en nog veel meer. We kijken terug op een geslaagde dag! 


open monumentendag 2023  open monumentendag 2023open monumentendag 2023  open monumentendag 2023