Rangerdag in Nationaal Park Hollandse Duinen

Op ontdekkingstocht door het bijzondere duingebied Ganzenhoek? Op zaterdag 19 augustus kunt u met uw gezin deelnemen aan onze Rangerdag, een uniek evenement speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Ontdek de Ranger in jezelf, terwijl jullie de prachtige natuur van het gebied de Ganzenhoek bij Wassenaar verkennen.

Tijdens deze avontuurlijke dag staan er verschillende opdrachten voor u en uw kind klaar, langs een route van 3 kilometer. Jullie gaan bijvoorbeeld waterbeestjes vangen en op zoek naar verschillende vogelsoorten. Voor elke opdracht ontvangt je kind een stempel op de stempelkaart. De activiteiten worden begeleid door boswachters van Staatsbosbeheer en duinwachters van Dunea. Aan het eind van de ontdekkingstocht kan uw kind met trots een officieel Rangerdiploma mee naar huis nemen.

Start in Ganzenhoek
Je kunt op zaterdag 19 augustus tussen 10.00 uur en 15.00 uur starten vanaf parkeerplaats 'de Kuil' aan de Wassenaarse Slag in Wassenaar. Vanaf deze locatie begint de ontdekkingstocht door de prachtige bossen en duinen van de Ganzenhoek, gelegen in Nationaal Park Hollandse Duinen. De route is buggyvriendelijk en 3 kilometer lang. Op de parkeerplaats is een toilet beschikbaar en er bevindt zich een watertappunt langs de route, dus neem een waterflesje mee.
Dankzij de fietsvriendelijke omgeving is Rangerdag gemakkelijk te bereiken per fiets. Het evenement is gratis toegankelijk voor alle deelnemers. 

Noteer deze datum in je agenda en dan zien we jullie graag op 19 augustus op de Rangerdag in Nationaal Park Hollandse Duinen!

Rangerdag augustus 2023