Event: open dag Katwijk 9 september

Grijp nu je kans en neem een uniek kijkje in de fascinerende wereld van Dunea! Op zaterdag 9 september a.s. openen wij met trots de deuren van onze productielocatie in Katwijk tijdens Open Monumentendag. Dit is dé gelegenheid om onze monumentale gebouwen te ontdekken en meer te leren over ons bijzondere werk.

Tijdens de open dag kun je deelnemen aan vier verschillende excursies langs onze bijzondere monumenten: de watertoren, het laagreservoir en het voorfiltergebouw. Deze historische locaties ademen de rijke geschiedenis van Dunea en zijn nu voor jou toegankelijk!

Daarnaast vind je tijdens de open dag diverse stands op de productielocatie, waar je alles kunt ontdekken over de duinen en het belang van water. Kom langs en leer meer over ons werk, de natuurlijke omgeving en de waarde van drinkwater voor ons allemaal.

Datum: 9 september 2023
Tijd: vanaf 11.00 uur tot en met 16.00 uur
Locatie: Cantineweg 19a, 2224 XP Katwijk
Toegang: de open dag en excursies zijn gratis
Aanmelden: heb je tickets voor een excursie? Meld je op de open dag dan 10 minuten voor aanvang van de excursie aan bij de excursie-kraam op de infomarkt.

Houd er rekening mee dat alleen fietsers en wandelaars toegang hebben tot het terrein. Vergeet niet om je legitimatie bij je te hebben, aangezien we deze op verzoek kunnen vragen.

Let op: alle excursies zijn volgeboekt, het is niet meer mogelijk om je aan te melden.

Excursie 1: Rondleiding watertoren

Duur: +/- 30 min.

Tijdens deze excursie word je meegenomen in de 33 meter hoge watertoren. Wegens veiligheidsoverwegingen is de watertoren alleen toegankelijk op de begane grond, maar daar is ook het meeste te zien! Hier krijg je informatie over de functie en de werking van de toren.

Excursie 2: Monumenten van Dunea

Duur: +/- 60 min.

Dunea heeft drie monumenten op haar terrein staan: de watertoren, het laagreservoir en het voorfiltergebouw. Allen met de tijd volledig gerenoveerd en nog steeds prachtig! Tijdens deze excursie nemen wij je mee langs én in alle drie de gebouwen.

Excursie 3: Van duinwater tot drinkwater

Duur: +/- 90 min.

Deze excursie leidt je langs de zuiveringsstappen binnen het zuiveringsproces op deze productielocatie. We laten je zien welke stappen het duinwater ondergaat, voordat het als drinkwater bij de klant uit de kraan komt.

Excursie 4: Drinkwater en natuur

Duur: +/- 90 min.

Voorgezuiverd rivierwater vult de infiltratieplassen in ons duingebied. Tijdens deze excursie beginnen we de weg van de zuivering bij zo’n infiltratieplas midden in onze mooie duinen. We vertellen over de rijke biodiversiteit, de prachtige natuur, de winning van duinwater en nemen je dan mee langs de zuiveringsstappen op de productielocatie.

Wil jij een onvergetelijke ervaring opdoen en meer te weten komen over de wereld van Dunea? Zet dan zaterdag 9 september in je agenda en mis deze kans niet. Meld je aan voor de excursie(s) en ontdek de pracht van onze monumentale gebouwen. Tot dan!