Ontwikkelingen bij de Kerkuilen

Helaas zien we dat het mannetje kerkuil niet meer terug is gekomen op het nest. Helaas hoort ook dit bij de wilde natuur. Uiteraard hopen we wel dat het goed komt.

Sinds gistermiddag is het mannetje kerkuil niet meer op het nest verschenen. Dat kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld een verkeersongeluk tijdens het jagen of hij is zelf prooi geworden. Het vrouwtje is vandaag midden op de dag vertrokken. Waarschijnlijk om dan maar zelf te gaan jagen. Dit komt net in een kritieke periode want de jongen zijn nog te klein om zichzelf goed warm te houden en als ze dan daarnaast ook niet voldoende eten is het snel gedaan. We wachten de komende nacht af en kijken dan verder. Maar ook dit hoort bij de wilde natuur. En we grijpen net als bij BeleefdeLente en Nestkastlive niet in. De overlevingskansen zijn uitermate klein en het resultaat zouden tamme uilen zijn die hun wilde soortgenoten met hun gedrag in gevaar brengen. Gelukkig komt moeders nog wel terug.

Vooralsnog blijven de camera's gewoon aan. Uiteraard hopen we dat het goed komt.

Update 1 mei 2023

Helaas moeten we constateren dat drie van de vier kerkuilkuikens het niet hebben gered. Het vierde kuiken doet het daarentegen heel goed. Moeders brengt voldoende muizen om goed te kunnen groeien. We zetten dan ook al onze hoop in op dit grote sterke kuiken. Blijf de kerkuilen volgen op de live webcam.