Drukklachten Zoetermeer e.o. verholpen

Vanochtend tussen 6 uur en half 8 hebben mensen in Zoetermeer, Bergschenhoek, Lansingerland, Bleiswijk, Nesselande en Delfgauw drukklachten ervaren door een lek aan de drinkwatertransportleiding bij de J.W. Paltelaan in Zoetermeer. 

De leiding is afgesloten en de druk in het leidingnet is weer hersteld. Het water komt weer uit de kraan en kan ook weer worden gebruikt voor consumptie.

Update 24-2

De reparatie van de transportleiding heeft vertraging opgelopen. Het reserveonderdeel bleek bij aankomst op locatie helaas niet te passen en ook niet passend te maken. Een maatwerkoplossing is noodzakelijk en inmiddels besteld. Intussen gebruiken we de tijd voor inspectie van de andere leidingdelen. De leiding is zo'n 50 jaar oud en nadert pas over 30 tot 50 jaar het einde van de verwachte levensduur.

Update 17-2

Het vrijmaken van de leiding heeft langer geduurd dan gehoopt. Het is nog niet duidelijk of er één of meerdere leidingdelen moeten worden vervangen en hoelang de reparatie gaat duren. De komende tijd mogen er geen (graaf)werkzaamheden plaatsvinden in de buurt van de getroffen leiding.

Update 16-2 08.45 uur

Vandaag wordt de leiding verder vrijgemaakt zodat duidelijk wordt wat er nodig is voor de reparatie. Het nog resterende water wordt weggezogen van de parkeerterreinen. De gemeente maakt de putten schoon.

Update 15-2 12.00 uur

De weg is weer vrijgegeven. Er vinden nog wel wel pomp- en graafwerkzaamheden plaats om het probleem te vinden en het te repareren. Er waren voorafgaand aan de lekkage geen werkzaamheden gaande. Het lek is spontaan ontstaan.

Update 15-2 8.34 uur

De leiding is gestabiliseerd en de druk wordt komend uur weer opgebouwd. De drukklachten moeten hierdoor verdwijnen. Het water op straat wordt weggepompt.