Nieuw: doucheplaylist met kerstnummers

Douchen is genieten! Maar liever niet langer dan 5 minuten. Om de tijd niet te vergeten, adviseren wij om gedurende één liedje te douchen. En wat is er in december nou leuker dan douchen met kerstmuziek?

Als je korter of minder vaak doucht bespaar je water, energie en het geld dat water en energie kost. Met muziek als douche-timer kun je douchen én besparen leuker maken. Kies een nummer van 5 minuten uit en douche de duur van dat nummer. Vorig jaar lanceerden we onze playlist ‘Douchen met Dunea’, nu hebben we ook een kerst-playlist op Spotify: 'Douche één kerstliedje'.

Douche1kerstliedje op Spotify

Beluister 'Douche één kerstliedje' op Spotify

Naast deze playlists adviseren we om een waterbesparende douchekop te gebruiken. Met de nieuwe generatie douchekoppen is comfortverlies verleden tijd. Er zijn er tegenwoordig zelfs waterbesparende regendouches. Om te weten welk type douche er in de badkamer is geïnstalleerd, bieden wij een test aan op onze website: dunea.nl/douche1liedje

Water besparen helpt om voldoende drinkwater te houden voor iedereen. Tekort aan kraanwater dreigt door bevolkingsgroei aan de ene kant en beperkte beschikbaarheid van bronnen aan de andere kant, vanwege droogte, vervuiling en haperende vergunningverlening.  

Drinkwater uit de kraan is duurzaam, maar die hoge kwaliteit is niet overal nodig. Kraanwater dat je niet gebruikt, hoeft niet te worden verpompt en gezuiverd - voor en na gebruik. Dit bespaart water, energie en hulpstoffen in de hele waterketen.   

Met het programma Bewust & Duurzaam Watergebruik stimuleren we waterbewust gedrag, beleid en innovatie bij iedereen: in huis, bij bedrijven en bij overheden.