4 mei Dodenherdenking Waalsdorpervlakte

Op 4 mei zal tijdens de herdenkingsceremonie de Bourdonklok op de Waalsdorpervlakte weer klinken, terwijl belangstellenden langs het monument worden geleid.

“Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.”

Tijdens Dodenherdenking op 4 mei wordt elk jaar een stille tocht over de Waalsdorpervlakte in Den Haag gehouden. Zo worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. De Bourdonklok wordt even voor 19.30 uur geluid tot de laatste belangstellende langs het monument is gegaan. De klok zal in de wijde omtrek te horen zijn.

Wat betekent dit voor de bezoekers van Meijendel?

De fiets- en wandelpaden naar de Waalsdorpervlakte zijn op 4 mei tussen 16.00 uur en 23.00 uur afgesloten. Passanten wordt daarom geadviseerd een alternatieve route naar hun plaats van bestemming te kiezen. 

route Waalsdorpervlakte

Tips

Komt u naar de herdenking op de Waalsdorpervlakte, doe dit dan bij voorkeur op de fiets. Wij adviseren u warme kleding aan te trekken of mee te nemen. De herdenkingsceremonie kunt u ook thuis live volgen op de televisie of online. RTL4 zendt de herdenking rechtstreeks uit.

Kantoor gesloten op 5 mei

Ons kantoor en onze klantenservice zijn op vrijdag 5 mei gesloten. Maandag 8 mei zitten we vanaf 8.00 uur weer voor u klaar. U kunt online uw waterzaken regelen via 'Mijn Dunea'.