168 zonnepanelen op dak hoofdkantoor Dunea

Op het dak van ons hoofdkantoor in Zoetermeer zijn de afgelopen periode 168 zonnepanelen geplaatst, die samen naar verwachting zo’n 53 megawattuur aan groene stroom per jaar gaan leveren. De afronding van de installatie is voor Dunea een volgende stap op weg naar het doel om vanaf 2025 volledig klimaatneutraal te werken.

Dunea is sinds 2013 gevestigd in het karakteristieke halve maanvormige gebouw direct naast de A12 en het treinstation Zoetermeer. Het gebouw heeft al energielabel A. Onlangs hebben gebouweigenaar PingProperties en Dunea de huurovereenkomst verlengd tot 2033 en daarbij afspraken gemaakt over verdere verduurzaming van het pand. Naast de zonnepanelen wordt alle bestaande verlichting vervangen door duurzame ledverlichting en worden er waterbesparende maatregelen genomen in onder meer de toiletruimtes.

Sterke reductie in 2025

We willen onze CO2-emissie sterk verlagen de komende jaren. Daarom kijken we naar het hele productieproces en operatie van ons bedrijf, inclusief ingekochte elektriciteit, chemicaliën, uitstoot van het wagenpark en woon-werkverkeer van medewerkers. Voor de verduurzaming van haar energievoorziening onderzoeken we alle geschikte locaties in eigen beheer. Zo liggen er nu al ca. 6300 zonnepanelen op de daken van de langzame zandfilters op onze productielocatie Scheveningen en zijn er ook vergevorderde plannen voor de installatie van nog eens 3900 panelen in 2023.