Grote make-over voor bezoekerscentrum

Dunea vernieuwt bezoekerscentrum de Tapuit om de informatie te updaten en meer beleving van duin en water toe te voegen voor alle doelgroepen. Ook wordt De Tapuit de eerste officiële toegangspoort voor Nationaal Park Hollandse Duinen.

De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea, wordt vanaf 29 januari verbouwd tot een modern bezoekerscentrum met nieuwe elementen en belevingen. Naast De Tapuit wordt ook het centrale plein De Brink, de wandel- en de fietspaden, de speelweide geactualiseerd en gemoderniseerd. Dit allemaal voor een betere beleving van rust en ruimte in en om ons bezoekerscentrum.

Vanaf 29 januari wordt De Tapuit door hekken afgesloten. De verwachting is dat eind april de verbouwing klaar is en snel daarna de deuren van de vernieuwde Tapuit opengaan. Hier op onze website houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Tijdelijk informatiepunt

Bent u van plan te recreëren in het prachtige duingebied rondom Hart van Meijendel? Vanwege de corona-maatregelen is De Tapuit momenteel gesloten, maar als deze voor eind april worden versoepeld, opent onze bezoekerscentrum tijdelijk in het naastgelegen activiteitencentrum.

Tussen 29 januari en mei vindt u in het activiteitencentrum het tijdelijk informatiepunt. Hier kunt u ook alle vertrouwde diensten en services verwachten. Zoals de start van uw wandel- of fietstocht of een bezoek aan de Duincampus en het Monkeybos. Verschillende elementen uit het huidige bezoekerscentrum zijn meegenomen.

Dagkaarten Kijfhoek en Bierlap

Dagkaarten Kijfhoek en Bierlap kunt u online kopen via www.dunea.nl/dagkaarten

De Brink

Rond september starten ook de werkzaamheden rondom het ‘hart’ van Meijendel, ‘De Brink’. Vanaf de parkeerplaats zie je na de werkzaamheden dan in een oogopslag De Tapuit. Wandelpaden sluiten beter aan en ook de fietsstallingen worden geoptimaliseerd. Ook de speeltuin op de springweide voor de allerkleinste wordt helemaal vernieuwd tot natuurlijke speelplaats.

Wees welkom

Meijendel ligt midden in het Nationaal Park Hollandse Duinen (NPHD). Het gebied wordt als eerste bestempeld als de poort tot het NPHD.  Op de rotonde van Wassenaar, Meijendel in, wordt u dan ook welkom geheten namens Dunea en NPHD. Het zal u straks opvallen dat de wirwar van borden verdwenen is en dat de route-aanduiding significant is verbeterd. Hiermee hopen wij op een nog betere beleving van ons stille natuurgebied midden in de Randstad.