Dunea trotse partner Veteranendag

Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert ook dit jaar weer een uitgebreid, aangepast programma voor Veteranendag. Als partner van dit bijzondere evenement staan we hierbij stil. Want net als lekker en fris water uit de kraan, is ook vrede niet vanzelfsprekend.

Dunea is partner van de Nederlandse Veteranendag en zet daarmee enthousiast de Nederlandse veteranen in de schijnwerpers. Waarom? Omdat vrede niet vanzelfsprekend is. Dat we al zo lang in vrede leven is geen toeval, maar danken we aan de veteranen die zich daar sterk voor maakten en maken. Goed drinkwater is ook niet vanzelfsprekend. Daar doen wij hier bij Dunea dagelijks hard ons best voor. Op uitzending is drinkbaar water van levensbelang voor de veteranen. Vrede en betrouwbaar drinkwater zijn nooit vanzelfsprekend, nergens. Daarom is het voor ons heel vanzelfsprekend om alle de veteranen te danken voor hun inzet.

Relatie Dunea en veteranen

Het duingebied dat we beheren, was in het verleden toneel voor de oorlog. Vandaag de dag zijn de elementen uit die tijd nog steeds zichtbaar met de Atlantic Wall, bunkers en kogeltjes die we tegenkomen tijdens werkzaamheden in het duingebied. Daarnaast is algemeen bekend dat waterschaarste en watervervuiling in de nabije toekomst kunnen leiden tot gewapende conflicten. De huidige veteranen zorgen voor vrede en veiligheid nu en in de toekomst.

Bijzondere verhalen, optredens en live-uitzending

De Nederlandse Veteranendag 2021 wordt op afstand, thuis voor de buis gevierd. Geen nationaal defilé voor de koning, geen openbare medaille-uitreiking en geen publieke bijeenkomst op het Malieveld. Net als in 2020 wordt een openingsceremonie georganiseerd, nu in de Koninklijke Schouwburg, met bijzondere verhalen van vier veteranen. Nieuw is dit jaar een tweede programma waarin veteranenverhalen en muziek centraal staan. Dit programma wordt om 17.00 uur live uitgezonden door Omroep Max vanuit een besloten locatie op het Malieveld.

Kijk mee via televisie

Benieuwd? Volg de twee tv-uitzendingen op 26 juni, live vanuit Den Haag. De eerste om 13.00 uur vanuit de Koninklijke Schouwburg door de NOS, de tweede om 17.00 uur vanaf het Malieveld door Omroep Max. Meer weten over het programma? Kijk op www.veteranendag.nl.