De deuren van de Tapuit zijn weer open

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe Tapuit. Afgelopen weekend hebben we de deur na lange tijd weer open kunnen zetten. De Tapuit biedt volop nieuwe beleving, verwondering en informatie over duin en water.

De vernieuwde Tapuit biedt volop nieuwe beleving, verwondering en informatie. De eerste reacties op  de innovatieve, educatieve en interactieve elementen van de nieuwsgierige bezoekers waren overwegend positief. De collega’s van De Tapuit kregen veel complimenten van ouders, maar ook van de kinderen zelf. Er werd zelfs meegedanst op het vissenliedje en het duinwachterspel leverde leuke discussies op onder de kids. De kinderen probeerde elkaar met argumenten te overtuigen of je hond wel of niet los mag lopen.

Met tips voor natuur, bewust watergebruik en -besparing hopen we bezoekers tot aan huis te bereiken en te inspireren tot duurzame keuzes. In en rondom het bezoekerscentrum is ook een aantal duurzame keuzes gemaakt. Zo besparen we straks bijvoorbeeld water door de toiletten met regenwater door te spoelen. We willen duurzaamheid stimuleren onder bezoekers. Fietsen en auto’s kunnen straks aan de oplader, terwijl de bezoeker zichzelf oplaadt in de waardevolle natuur midden in het Nationaal Park Hollandse Duinen, het bezoekerscentrum of op het terras.

Binnenkort wordt de Tapuit officieel geopend, met voorafgaand is er veel aandacht op social media. Met onder andere een prachtige promotiefilm. Maar nu warmen we de bezoekers op met wat kortere video clips. De eerste is al gedeeld

De afgelopen periode is er door de collega’s van De Tapuit, het projectteam, Podium en Kloosterboer hard gewerkt aan het ontwerp en de bouw van de nieuwe elementen. We zijn trots op het resultaat. Kom jij ook kijken?