Challenge Slim Watergebruik voor groep 7 en 8

Hoeveel slimme en creatieve oplossingen kan jouw klas bedenken voor het hergebruiken en besparen van water? Alle groepen 7 en 8 binnen het leveringsgebied van Dunea worden uitgedaagd mee te doen aan de Challenge Slim Watergebruik.

Klassen krijgen de opdracht om creatief na te denken over het hergebruiken en besparen van water, want dat we zoveel schoon drinkwater gebruiken voor van alles en nog wat is hartstikke bijzonder. Daar kunnen we best wat slimmer mee omgaan!

De Challenge

De leerlingen ontvangen eerst een videoboodschap van één van onze monteurs die ze laat zien waar drinkwater vandaan komt. Ook laten we zien wat we doen om het water schoon en drinkbaar te maken en hoe het vervolgens bij je thuis komt.

Daarna bestuderen de leerlingen de leidingen die door hun huis lopen. Wat is eigenlijk het verschil tussen schoon water, grijs water en zwart water? En waar zou je slimme oplossingen kunnen bedenken om langer met het(zelfde) water te doen?

Gratis inschrijven

Alle groepen 7 en 8 kunnen zich nu gratis opgeven voor de Challenge Slim Watergebruik. In de week van 14-18 juni voeren alle klassen de challenge uit: coronaproof op school.

Meer informatie?

Voor meer informatie bekijk je de flyer of de pagina dunea.nl/challenge.