Tapkranen dicht voor de winter

Vanaf deze week worden onze tapkranen weer dichtgedraaid voor de winter. Dit doen wij om onder andere bevriezing te voorkomen. Sommige tapkranen proberen we zo lang mogelijk open te houden, zodat daar de waterkwaliteit gemeten kan worden.

In ons leveringsgebied kan men 24 uur per dag, 7 dagen per week, gratis water tappen bij één van onze 217 tapkranen. Met de tapkranen willen wij een extra service bieden aan onze klanten en het hergebruik van flessen en bidons stimuleren. Zo verminderen we samen de plastic afvalberg van flesjes. In de wintermaanden draaien onze collega's de 217 tapkranen dicht om onder andere bevriezing te voorkomen en vanaf deze week is het dichtdraaien begonnen.

Waterkwaliteit meten via tapkranen

Wij controleren dagelijks de waterkwaliteit via een uitgebreid meetprogramma gedurende het hele zuiveringsproces. Het Waterlaboratorium, een onafhankelijk laboratorium, voert de kwaliteitscontrole uit. Zij nemen hiervoor normaal gesproken jaarlijks duizenden monsters: van het rivierwater in de Afgedamde Maas tot bij klanten thuis. Vanwege het corona-virus gebeurt dit al een tijdje via de tapkranen, zodat we klantcontact zoveel als mogelijk voorkomen. Daarom is het de bedoeling dat er ongeveer 20 tapkranen zo lang mogelijk openblijven voor monstername.