Nieuwe Dunea-game in CORPUS

We weten allemaal dat het drinken van kraanwater onmisbaar is voor je lichaam. Maar wist je dat we van de 129 liter kraanwater die we dagelijks gebruiken maar 1,5 liter daadwerkelijk drinken? Bij CORPUS ‘reis door de mens’ worden vanaf vandaag bezoekers op een leuke, interactieve wijze bewust gemaakt waar ons kostbare water allemaal voor wordt gebruikt.

De nieuwe exhibit van Dunea zou op woensdag 14 oktober 2020 op een veilige en feestelijke wijze onthuld worden door Matthijs Huizing, wethouder Oegstgeest, Huub Lazarom, managing director CORPUS en Wim Drossaert, Directeur Dunea. Door de recente aangescherpte maatregelen is besloten om de opening uit te stellen tot een nader te bepalen datum en tijdstip.

corpus nieuw spel duco

De exhibit is een tweetalige, interactieve game waar jong en oud hun spierballen én hersens inzetten om de hoofdrolspeler, Duco de Duinwachter, te slim af te zijn. Op een speelse manier leren ze dat zij dagelijks meer dan 129 liter water per persoon verbruiken en zich bewust worden dat het grootste gedeelte hiervan door de wc wordt gespoeld of in wordt gebadderd. Een heel klein deel – 1,5 liter – wordt maar gedronken!

10 jaar partners in gezondheid

Iedereen leert dat kraanwater onmisbaar is voor een gezonde en duurzame levensstijl. Dit is de basis van het partnership tussen CORPUS en Dunea. Huub Lazarom: “CORPUS en Dunea versterken elkaar al sinds 2011 op de gemeenschappelijke boodschap vanuit het gezondheidsperspectief: Water is gezond en onmisbaar voor je lichaam. Vanuit deze gezamenlijke boodschap hechten wij veel waarde aan het partnership met Dunea.”

Geniet van water maar verspil het niet

Wim Drossaert, directeur Dunea vult hierop aan: “CORPUS is voor Dunea een mooie plek om onze jongste doelgroep en hun families op een interactieve manier iets te leren. Tijdens de ‘reis door de mens’ leren zij alles over gezond leven. Het is dan ook een logische plek om kinderen vervolgens te laten ervaren dat water onmisbaar is voor een gezond lichaam en gelijker tijd iets bij te brengen over duurzaam kraanwatergebruik in huis. We zeggen niet voor niets: Geniet van ons water, maar verspil het niet”.

Gezondheid voorop

Wethouder Matthijs Huizing: “Gelukkig komt van uitstel geen afstel. Natuurlijk hadden we ons met elkaar verheugd op een mooie opening, maar nu moeten we de gezondheid van alle gasten en bezoekers vooropzetten en de opening nog even uitstellen. Ik zie uit naar de officiële opening zodra het weer kan.”

Win kaarten

Om de opening van de nieuwe exhibit te vieren geven beide organisaties 10 x 2 kaarten weg voor CORPUS ‘reis door de mens’. Meedoen is simpel: laat zien hoe jij thuis slim omgaat met water en post deze op Facebook, Twitter of Instagram met vermelding van de hashtag #bespaarmetduco. Kijk voor meer tips op dunea.nl/waterbewust.

Over CORPUS

De educatieve attractie ‘reis door de mens’ bestaat dit jaar 12,5 jaar en biedt bezoekers een unieke beleving door ze te laten ervaren hoe het menselijk lichaam precies werkt en hoe belangrijk Veel bewegen, Verantwoord eten en Gezond leven zijn. CORPUS is daarnaast ook de thuisbasis van het CORPUS Congress Centre, waar tal van conferenties en evenementen worden georganiseerd op het gebied van bijvoorbeeld gezondheidszorg, sport en voeding. Boek je bezoek via https://corpusexperience.nl/