Nederland heeft na Oostenrijk lekkerste kraanwater in Europa

Tijdens de European Water Awards is Nederland tweede geworden bij de verkiezing voor het lekkerste kraanwater van Europa. De jury beoordeelde het Nederlandse kraanwater met een 7.1 en omschreef het met ‘clean, soepel en het mondgevoel is precies goed’.

Tien Europese landen deden met de verkiezing mee. Nog niet eerder werd kraanwater uit zoveel Europese landen tegelijk geproefd. Het kraanwater werd onder andere beoordeeld op smaakintensiteit, mondgevoel en afdronk. De jury, bestaande uit vier sommeliers, koos het Oostenrijkse kraanwater als winnaar. Vlak achter Oostenrijk volgde Nederland. Engeland en Frankrijk eindigden op een gedeelde derde plaats. Op een laatste plek belandde het kraanwater uit Portugal met een ‘uitgesproken vieze chloorsmaak’.

 

Wereld Water Dag


De verkiezing voor beste kraanwater werd georganiseerd door de Nederlandse sociale onderneming
KRNWTR, in aanloop naar de Wereld Water Dag. Met de verkiezing vraagt KRNWTR aandacht voor kraanwater. Tom Niekamp, oprichter van KRNWTR: “Met het oog op Wereld Water Dag vragen we meer aandacht voor de hoge kwaliteit van het Nederlandse kraanwater. In weinig landen zijn de regels en controles van kraanwater zo hoog als in Nederland. Het moet aan honderden eisen voldoen, veel meer dan bijvoorbeeld flessenwater.”

 

Zinloze verspilling

De jury is het erover eens dat ook de landen buiten de top-drie gemakkelijk het water drinkbaar(der) kunnen maken. Daf Dubbelman, mede-eigenaar van KRNWTR (organisator van de verkiezing): “Door gebruik te maken van speciale waterfilters kunnen we het kraanwater niet alleen ontdoen van zuiverheden, maar ook de smaak verbeteren. Het is daarom in Europa zinloze verspilling om flessenwater te drinken dat verpakt en vervoerd is.”

Meer informatie?

Kijk op www.krnwtr.nl voor meer informatie over de verkiezing. Meer weten over hoe Dunea drinkwater maakt? Ga naar www.dunea.nl/drinkwater.