Vernieuwde uitkijkpunten in Nationaal Park Hollandse Duinen

Dunea heeft twaalf uitkijkpunten in Meijendel heringericht. Er is nieuwe bestrating en er zijn balustrades en bankjes geplaatst. Vijf van de twaalf locaties hebben bovendien informatiepanelen en een observatiekijker gekregen. De uitkijkpunten werden woensdag 18 november officieel in gebruik genomen.

 

“Meijendel is een uniek gebied, met een grote diversiteit aan flora en fauna”, zegt Hanneke Oostrum, projectleider van Dunea. “Door de uitzichtpunten te vernieuwen, kunnen recreanten die nog beter beleven. Met de nieuwe informatiepanelen en observatiekijkers worden ook de plekken waar je niet bij kunt komen meer toegankelijk. Op de informatiepanelen wordt uitleg gegeven over planten en dieren, maar ook over de waterwinning in de duinen.”

De werkzaamheden aan de uitkijkpunten zijn in twee fases uitgevoerd, omdat er in het broedseizoen in het duingebied niet gewerkt mag worden. Bij het project is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. Zo is het bestratingsmateriaal hergebruikt en de balken rondom de verhoging komen uit de zeesluis van IJmuiden.

Deze kwaliteitsimpuls aan de uitkijkpunten is mogelijk gemaakt met subsidie van de Provincie Zuid-Holland en maakt onderdeel uit van de optimalisatie Hart van Meijendel. Meijendel is het grootste natuurgebied binnen het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Drukte in het duin

Het is de laatste tijd erg druk, dus hierbij wat tips: kom in de ochtend of eind van de middag. Vermijd de drukte tussen 11.00 en 16.00 uur. Pak in ieder geval de fiets! Geniet verstandig en houd anderhalve meter afstand!

uitkijkpunt Prinsenberg Meijendel

Op woensdag 18 november hebben nietsvermoedende kinderen op verzoek van duinwachter Eva van Dunea één van de vijf uitkijkpunten geopend en als eerste een blik geworpen door de observatiekijker.

observatiekijker uitkijkpost Prinsenberg Meijendel

uitkijkpunt Prinsenberg Meijendel

informatiepaneel uitkijkpunt Prinsenberg Meijendel