Tapkranen op boulevard Scheveningen geopend

Op de boulevard van Scheveningen zijn vandaag drie nieuwe watertappunten van Dunea in gebruik genomen. Ze vormen een blijvende herinnering aan Feest aan Zee, de viering van 200 jaar badplaats Scheveningen.

Bij de feestelijke opening van de tapkranen vulden Henk Scholten, directeur Feest aan Zee en Wim Drossaert, directeur van Dunea, met kinderen van basisschool Het Volle Leven in Scheveningen als eerste een glaasje water bij het tappunt naast de Pier.  

Feest aan Zee

De tapkranen zijn een cadeau aan de stad van de stichting Stad aan Zee, de organisatie achter Feest aan Zee. In de tapkranen zijn gedichten gegraveerd van Toon Hermans, Paul van Vliet en Judith Herzberg over de Scheveningse Pier, de boulevard en de zee. De watertappunten zijn vormgegeven door Bureau Stoep in samenwerking met Studio Duel.
 
“Wat een gaaf cadeau aan Scheveningen! Een mooie herinnering aan het onvergetelijke feestjaar: 200 jaar badplaats Feest aan Zee. En een topservice voor alle inwoners en bezoekers die tijdens een wandeling, fietstocht of dagje strand hun flesje willen vullen met heerlijk Haags duinwater,” laat wethouder Richard de Mos (Buitenruimte) weten.

Dunea directeur Wim Drossaert: “Kraanwater is een duurzaam product, dat past bij een gezonde leefstijl. Wij hebben daarom al meer 160 openbare tapkranen in ons leveringsgebied geplaatst. De drie nieuwe locaties zijn uniek. Het strand en de boulevard trekken veel bezoekers, ook van buiten deze regio. Ook daar kunnen mensen nu genieten van ons duurzame product.”

Openbare tapkranen

Dunea heeft al sinds jaar en dag openbare tapkranen staan op plaatsen waar in de directe omgeving geen drinkwater voor handen is, zoals bijvoorbeeld in de duinen of stadsparken. Bij een openbare tapkraan kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis drinkwater tappen. Lees meer over onze openbare tapkranen.