Prachtige opbrengst Dopper-actie voor Hulphond

Dunea is trotse partner van de Nederlandse Veteranendag (NLVD) en is de veteranen oprecht dankbaar voor hun inzet voor onze vrede en veiligheid. Dit jaar werd die dankbaarheid extra kracht bijgezet met een Dopper-verkoopactie voor Hulphond Nederland. Zij trainen honden om veteranen met een trauma steun, troost, praktische hulp en vrijheid te bieden. Het resultaat van de Dopper-actie? Een prachtig bedrag van 10.000 euro voor het opleiden van hulphonden speciaal voor veteranen.

Op woensdag 4 september overhandigde Dunea dit mooie bedrag aan Hulphond Nederland, in het bijzijn van het Nationaal Comité Nederlandse Veteranendag, en enkele veteranen met hun honden. 

Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland:
Door de inzet van een hulphond kan een veteraan met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) weer opnieuw deelnemen aan de maatschappij en durft hij of zij weer naar buiten. Dat zorgt voor een betere kwaliteit van leven, zowel voor de veteraan als voor zijn of haar omgeving. Er is een groeiende behoefte aan de inzet van onze PTSS-hulphonden voor deze doelgroep. Daarom zijn wij enorm blij met deze mooie actie van Dunea. Hiermee kunnen wij nog meer hulphonden opleiden.

Dunea en NLVD
Goed drinkwater is niet vanzelfsprekend. En dus moeten we het duinlandschap waar dat water wordt gewonnen, liefdevol verzorgen. Dat is waar Dunea zich sterk voor maakt. Ook vrede is niet vanzelfsprekend. Dat we al zo lang in vrede leven, is dus geen toeval, maar danken we aan de veteranen die zich daar sterk voor maken. Wat wel vanzelfsprekend is: Dunea is de veteranen daar oprecht dankbaar voor. En daarom is Dunea ook dit jaar weer de trotse partner van de Nederlandse Veteranendag. 

Wim Drossaert, directeur Dunea:
Ik vind het belangrijk dat wij onze waardering uiten naar onze veteranen. Dit jaar deden we dat onder andere door de actie voor Hulphond Nederland. We zijn erg blij dat de Doppers gretig aftrek vonden bij de bezoekers van de Veteranendag, medewerkers van Dunea en de bezoekers van ons bezoekerscentrum in de duinen van Meijendel. Dankzij hen kunnen we dit mooie bedrag vandaag overhandigen en kunnen er weer meer hulphonden voor veteranen opgeleid worden. Naast de Dopper-actie konden uiteraard alle veteranen en andere bezoekers tijdens de (erg warme) Veteranendag van 29 juni rekenen op gratis fris kraanwater en waren we daar aanwezig met een mobiele mini-expositie. Ook konden de jongere bezoekers meedoen aan een kleurwedstrijd over Dunea en de Nederlandse Veteranendag. Onze felicitaties nog voor de winnaar Tom Heijne (9 jaar) uit Leidschendam! Hij mag met zijn familie naar Soldaat van Oranje.” 

Jan Rijken, directeur Nederlandse Veteranendag: 
Het Nationaal Comité Veteranendag is heel blij met Dunea als partner. Voor de tweede keer op rij tonen zij, als organisatie met een onmisbare en belangrijke maatschappelijke rol in deze regio, hun betrokkenheid bij onze veteranen. En daar blijft het niet bij, door hun initiatieven betrekken ze ook het algemeen publiek bij het thema en wordt dit jaar zelfs een goed veteranendoel ondersteund. Het zijn dit soort initiatieven die ervoor zorgen dat een van de speerpunten van het Nationaal Comité - verankering in de samenleving van erkenning en waardering voor veteranen - dichterbij komt.  Dank daarvoor, namens alle Nederlandse veteranen.