Midterm Review WaterWorX

Internationale partners stonden tijdens de Amsterdam International Water Week stil bij de Midterm Review van WaterWorX projecten over de hele wereld.

WaterWorX, het programma waarin de Nederlandse drinkwaterbedrijven samenwerken om wereldwijd meer mensen toegang te geven tot schoon en veilig drinkwater, had voor de AIWW het lokale management en de projectmanagers van alle wereldwijde WaterWorX projecten uitgenodigd. Niet alleen om de beurs te bezoeken, maar ook om stil te staan bij de uitkomsten van de Mid Term Review (MTR). Dickson Nyawinda, waterminister van Homa Bay County, en Evans Nyagol, managing director van onze partner Homawasco, kwamen ook naar Amsterdam.

Midterm Review WaterWorX

De MTR is een onafhankelijke evaluatie in opdracht van WaterWorX en het Ministerie van Buitenlandse Zaken om de doelstellingen en resultaten van de in 2017 gestarte projecten te toetsen en aanbevelingen te doen voor de volgende 2 jaar. In de MTR is getoetst op: relevantie, effectiviteit, doelmatigheid en duurzaamheid. deze onderdelen leveren een score op tussen 0 en 5.

Ons project in HomaBay, met onze partner HomaWasco, scoort op alle punten goed, gemiddeld een 4. Daar zijn we erg blij over. We willen daarvoor niet alleen onze partner bedanken en feliciteren, maar ook onze projectmedewerkers die ter plaatse hun expertise uitstekend weten over te brengen. In de praktijk hebben zij al na 2 jaar de watervoorziening in het gebied weten te verbeteren door minstens 20.000 inwoners van meer en beter gemanaged, veilig drinkwater te voorzien.

De drinkwatervoorziening in de stad Kendu Bay is na 15 jaar hersteld. En ook een aantal basisscholen en aanpalende woongemeenschappen zijn of worden zeer binnenkort van water voorzien. Voor de bevolking is het zeer goed nieuws dat men niet meer vele kilometers hoeft te lopen om (onveilig) water in emmers te halen of te kopen van lokale handelaren.

Investeringen nodig

Het WWX programma is zich aan het voorbereiden op de komende 10 jaar waarin uiteindelijk meer dan 10 miljoen mensen van veilig drinkwater worden verzekerd. Daarvoor zijn grote investeringen nodig. De AIWW en WWX bijeenkomst stond daarom voor een groot deel in het teken van het aantrekken van kapitaal die deze investeringen mogelijk maken.

Meer informatie over onze projecten in het buitenland