Kijktip op RTL4: Gemaakt in Nederland

Hoe wordt Heineken bier gemaakt? Katja en Tijl zoeken het uit in een nieuwe tv-programma. Eén ding is zeker: zonder water geen bier.

Op donderdag 21 maart was de filmcrew van RTL 4 te gast op ons pompstation in Scheveningen voor opnames van het nieuwe tv-programma 'Gemaakt in Nederland'. Onze collega's vertelden voor de camera hoe wij het duinwater maken waar Heineken zijn beroemde bier van brouwt.

Gemaakt in Nederland
Wat is van oorsprong een echt Oer-Hollands product en hoe worden deze producten nou precies gemaakt? In 'Gemaakt in Nederland ' duiken Katja Schuurman en Tijl Beckand vanaf maandag 13 mei diep in onze Hollandse cultuur en ontdekken hoe deze producten worden gemaakt, waar, door wie en waar deze passie vandaan komt. In elke aflevering is het productieproces van één product van start tot eindproduct te zien en wordt ingegaan op persoonlijke verhalen van bijzondere werknemers, iconische reclames, de oorspronkelijke ingrediënten en de geschiedenis van het bedrijf. De merken die Katja en Tijl bezoeken hebben niet alleen gemeen dat ze oer-Hollands zijn, ook worden ze met ambacht, precisie, vakkennis en vooral passie gemaakt. 

Vanavond te zien!
In de eerste aflevering zijn Katja en Tijl te gast bij Heineken en Dunea. Nieuwsgierig naar het verhaal? Kijk dan op maandag 13 mei om 21.30 uur naar 'Gemaakt in Nederland' op RTL 4.