Dunea verkoopt speciale Doppers voor goed veteranendoel

Dunea is sinds vorig jaar trotse partner van de Nederlandse Veteranendag (NLVD). Ook dit jaar draagt Dunea haar dankbaarheid voor vrede en veiligheid en de rol van veteranen daarbij op verschillende manieren actief uit. Beginnend op 28 mei 2019 met de opening van een mini-expositie en de aftrap van een actie voor het goede doel.

Hulphonden voor veteranen

Dit jaar verkoopt Dunea speciale NLVD-Doppers. Deze speciale editie Doppers drinken niet alleen fijn, maar zijn ook een duurzame en verantwoorde keuze. De volledige verkoopopbrengst gaat namelijk naar Hulphond Nederland. De speciale doppers zijn voor 10 euro te koop in De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea in Meijendel. Uiteraard zijn ze ook te koop op de Nederlandse Veteranendag op 29 juni op het Malieveld in Den Haag. 

Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland:
“Door de inzet van een hulphond kan een veteraan met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) weer opnieuw deelnemen aan de maatschappij en durft hij of zij weer naar buiten. Dat zorgt voor een betere kwaliteit van leven, zowel voor de veteraan als voor zijn of haar omgeving. Er is een groeiende behoefte aan de inzet van onze PTSS-hulphonden voor deze doelgroep. Daarom zijn wij enorm blij met deze mooie actie van Dunea. Hiermee kunnen wij nog meer hulphonden opleiden.”

Wim Drossaert, directeur Dunea:
“Ik vind het belangrijk dat wij onze waardering uiten naar onze veteranen. Dit jaar doen we dat door de actie voor het goede doel. We hopen 2000 doppers te verkopen. Met de opbrengst kunnen hulphonden worden opgeleid voor veteranen. Daarnaast staat tot eind juni onze speciale mini-expo over de Nederlandse Veteranendag en Dunea in ons bezoekerscentrum in Meijendel. Op 29 juni kunnen alle veteranen en andere bezoekers van de Veteranendag op het Malieveld in Den Haag rekenen op gratis fris kraanwater, ook staan we daar met een mobiele mini-expositie en we verkopen Doppers voor Hulphond Nederland. Voor de jongere bezoekers organiseren we een kleurwedstrijd over Dunea en de Nederlandse Veteranendag. Hiermee schenken we aandacht aan de vanzelfsprekendheid van vrede en veiligheid.” 

Dunea en NLVD

Goed drinkwater is niet vanzelfsprekend. En dus moeten we het duinlandschap waar dat water wordt gewonnen, liefdevol verzorgen. Dat is waar Dunea zich sterk voor maakt. Ook vrede is niet vanzelfsprekend. Dat we al zo lang in vrede leven, is dus geen toeval, maar danken we aan de veteranen die zich daar sterk voor maken. Wat wel vanzelfsprekend is: Dunea is de veteranen daar oprecht dankbaar voor. En daarom is Dunea ook dit jaar weer de trotse partner van de Nederlandse Veteranendag. Een dag waarop heel Nederland de veteranen bedankt die ingezet zijn in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

Jan Rijken, directeur Nederlandse Veteranendag: 
“Het Nationaal Comité Veteranendag is heel blij met Dunea als partner. Voor de tweede keer op rij tonen zij, als organisatie met een onmisbare en belangrijke maatschappelijke rol in deze regio, hun betrokkenheid bij onze veteranen. En daar blijft het niet bij, door hun initiatieven betrekken ze ook het algemeen publiek bij het thema en wordt dit jaar zelfs een goed veteranendoel ondersteund. Het zijn dit soort initiatieven die ervoor zorgen dat een van de speerpunten van het Nationaal Comité - verankering in de samenleving van erkenning en waardering voor veteranen - dichterbij komt.  Dank daarvoor, namens alle Nederlandse veteranen.”