Boswerkdag Ganzenhoekbos

1 febr. van 14.00 tot 16.00 uur en 2 febr. van 9.00 tot 11.00 uur zijn in het Ganzenhoekbos in Wassenaar de boswerkdagen. Kom kijken!

Staatsbosbeheer en Dunea laten dunning uitvoeren in het Ganzenhoekbos in Wassenaar. Het bos is 32 hectare groot en heeft onderhoud nodig om vitaal te blijven en om bezoekers nu en in de toekomst te kunnen laten genieten van dit bijzondere bos.

PK's van toen en nu
Wie de grote machines eens van dichtbij aan het werk wil zien of meer wil weten over hoe het bos beheerd wordt, kan komen kijken op vrijdagmiddag 1 februari tussen 14.00 uur en  16.00 uur en zaterdagochtend 2 februari tussen 09.00 uur tot 11.00 uur naar de Boswerkdag. De wandeling voert langs plekken waar je kunt zien hoe nu wordt gewerkt aan een gezond duinbos. Aan het eind van de wandeling wacht de deelnemers een heerlijke mok chocolademelk. Kortom, een leerzame wandeling over hoe er wordt gewerkt aan het behoud van een prachtig duinbos; het Ganzenhoekbos.

Vroeger werden bomen met paardenkracht uit het bos verwijderd. Als het zaterdagochtend beter weer is dan vandaag, kunt u de paarden aan het werk zien. Helaas is het voor vandaag echt te gevaarlijk voor de Hollandse Trekpaarden om een demonstratie in het Ganzenhoekbos te geven.