Ga ook de uitdaging aan bij Expeditie Duin en Water

Kom op zondag 30 september naar de Expeditie Duin en Water in Meijendel. Speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar organiseert Dunea dit nieuwe educatieve evenement. Kinderen beleven duin en water door allerlei gave missies. Durf jij het avontuur aan?


Kruip in de huid van de duinwachter, monteur en onderzoeker

Kinderen ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het maken van drinkwater aan de hand van beroepen binnen Dunea. Bij De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, kunnen kinderen een expeditie-paspoort halen met instructies voor slechts 2 euro. Vervolgens kruipen ze in de huid van de monteur, de duinwachter en de water- en natuuronderzoeker. In totaal zijn er negen verrassende missies.

Zo kun je bijvoorbeeld sleutelen als monteur, speuren als duinwachter en achter de microscoop springen als echte onderzoeker. Is de missie volbracht? Dan krijg je een stempel in het paspoort. Het doel is natuurlijk om alle missies te voltooien en alle stempels te verzamelen. Zo worden kinderen échte duin- en waterexperts!


Praktische informatie

Starten met de expeditie kan vanaf 11.00 uur tot uiterlijk 15.00 uur. Om 16.00 uur sluit de expeditie. Voor slechts 2 euro koop je het expeditie-paspoort in De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea. Hiermee kun je deelnemen aan de missies. Wij raden aan om op de fiets te komen omdat wij verwachten dat de parkeerplaatsen in de vallei Meijendel snel vol zijn.

Op onze speciale Expeditie Duin en Water pagina vind je meer informatie. Volg het event ook op Facebook


Frisse wind

Na tien succesvolle jaren Natuurfeestdag is het tijd voor een frisse wind. Met dit nieuwe evenement wil Dunea kinderen kennis laten maken met duin en water. Om nu en in de toekomst goed voor de duinen en de waterwinning te kunnen zorgen, is het belangrijk dat Dunea aan de slag is én blijft met het doorgeven van haar passie voor duin, water, milieu en gezondheid.

Dit evenement voor kinderen is een middel om dit doel te bereiken. Kinderen leren makkelijk nieuwe dingen, nemen veel op van wat ze om zich heen zien én ze nemen die waardevolle ervaring ook weer mee naar huis. Indirect zijn ze zo ambassadeurs voor water, duinen en natuur.