Dunea & de Week van Ons Water!

Tijdens de Week van ons Water (5-13 mei) zijn er op veel plekken leuke activiteiten over water. Dunea doet ook mee!

Het lijkt heel gewoon dat er altijd schoon drinkwater uit de kraan komt. En dat we allemaal veilig zijn achter onze dijken en duinen. Maar werk aan ons water is nooit af! Tijdens de landelijke Week van ons Water, van 5 tot 13 mei, zijn er op veel plekken leerzame en verrassende activiteiten. Dunea doet uiteraard ook mee, want schoon en betrouwbaar drinkwater uit de kraan, dát is waar wij voor staan. 

 

Onze activiteiten: 

29 april tot en met 13 mei – De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea - Meijendel

Waterspeurtocht in de duinen

Kinderen van 7 tot 12 jaar testen hun waterkennis tijdens deze leuke speurtocht in de duinen van Meijendel. De kinderen maken een mooie wandeling door de duinen en beantwoorden onderweg allerlei leuke watervragen. Hebben ze alle vragen goed? Dan vinden ze het geheime wachtwoord! Ook heel leuk voor ouders, opa’s en oma’s! De speurtocht is gratis op te halen tijdens openingstijden van De Tapuit. Aanmelden is niet nodig. 
 
 
29 april tot en met 13 mei – De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea - Meijendel

Watercocktails proeven – Cheers!

Kom van 29 april tot en met 13 mei genieten van een lekkere watercocktail in De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, in Meijendel. Ontdek het lekkere duinwater van Dunea, maar dan met een twist. Er zijn geen kosten verbonden aan de proeverij. Kom gezellig langs tijdens openingstijden van De Tapuit. Aanmelden is niet nodig.
 
 
6 mei – 15.00 uur – Winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam

Warmte en koelte uit water

Het is bekend dat water verfrist en verkoelt op een warme dag. Minder bekend is dat ook duurzame energie kan worden gewonnen uit de temperatuur van grote hoeveelheden water, zoals uit transportleidingen.  Dunea onderzoekt met partners of dit ook in het vernieuwde winkelgebied Leidsenhage en ook voor woningen in de gemeente een duurzame optie is. Op woensdag 9 mei om 15.00 uur geeft Ewout Hekhuizen, innovatiemanager bij Dunea uitleg over energie-uit-water bij winkelcentrum Leidsenhage. Verzamelen aan de Weigelia, tegenover de Coffee Club.
 
 
8 mei – 10.00 & 14.00 uur – Alphen aan de Rijn

Boottocht Groene Cirkels

Wat doen watervlooien en algen voor lekker en betrouwbaar drinkwater uit de kraan? Hoeveel water is er nodig om een brood of een flesje bier te maken? En hoe kan de natuur helpen om afvalwater weer schoon te krijgen?

Vaar dinsdag 8 mei mee over de Oude Rijn, ontdek het antwoord op deze en nog veel meer vragen en maak kans op leuke prijzen. Hoor en zie hoe Dunea, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de provincie Zuid-Holland samenwerken aan schoon water en hoe ook bierbrouwer Heineken hier duurzaam aan bijdraagt. Ontdek wat u zelf kunt doen voor het behoud van ons blauwe goud. 

Leuk voor iedereen! Tijdsduur 1,5 uur.  Vanaf Alphen aan de Rijn vertrekken twee boottochten, één om 10.00 uur en één om 14.00 uur. Voor koffie, thee, limonade en iets lekkers wordt gezorgd. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om van de omgeving te genieten. Meldt u zich aan www.weekvanonswater.nl en neem de bevestigings-e-mail mee naar de stijger. Per vaartocht is er plek voor maximaal 100 deelnemers.

13 mei – 11.00 uur – Zandmotor 

ZandmotorRun

De ZandmotorRun is een hardloopwedstrijd die op de Zandmotor voor de kust van Kijkduin wordt gehouden. Tijdens deze loop staat de beleving centraal, niet de snelheid. Uw persoonlijk record kunt u door de natuursinvloeden waarschijnlijk niet verbreken, maar de ZandmotorRun zal een onuitwisbare indruk op u zal maken. Dichter bij de elementen komt u niet! Dunea zorgt ervoor dat de lopers geen dorst krijgen en deelt onderweg verfrissend water uit. 

Startadres: strandopgang bij Machiel Vrijenhoeklaan 175, Den Haag
Prijs: €10 per deelnemer
Inschrijven via www.zandmotorrun.nl.

 

Over de week van ons water

De Week van ons Water is een initiatief van Ons Water, een samenwerkingsverband van onder andere waterschappen, waterbedrijven, watermusea, Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, en ministerie van Infrastructuur en Milieu. Samen laten de partners zien dat het werk aan water nooit af is, en dat er overal in Nederland hard gewerkt wordt om ons land waterveilig te houden én uiteraard om te zorgen voor schoon water.

 

Kijk voor meer informatie over de Week van ons Water en een overzicht van alle landelijke activiteiten op: www.weekvanonswater.nl.