Dunea aanwezig op Nederlandse Veteranendag

Op 30 juni vindt de 14e Nederlandse Veteranendag plaat op het Malieveld in Den Haag. Kom kijken naar het nationaal defilé, bezoek de informatieve veteranenstands, het activitypark voor kinderen en geniet van muziek. Ook Dunea is erbij. Wij zorgen voor gezond en verfrissend kraanwater en bekijk onze speciale veteranenexpositie in onze stand.

Dunea werkt dit jaar samen met het Nationaal Comité Nederlandse Veteranendag en zet daarbij de Nederlandse veteranen in de schijnwerpers. Waarom we dit doen? Goed drinkwater is niet vanzelfsprekend. Dunea moet het duinlandschap, waar dat water wordt gewonnen, dus liefdevol verzorgen. Dunea maakt zich daar sterk voor. Ook vrede is niet vanzelfsprekend. Dat we al zo lang in vrede leven, is geen toeval, maar danken we aan de veteranen, die zich daar sterk voor maakten. Wat wel vanzelfsprekend is: Dunea is de veteranen daar oprecht dankbaar voor.

Samenwerking

Luitenant-generaal Hans van Griensven, vicevoorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag: “De Nederlandse Veteranendag is belangrijk voor veteranen en water is dat ook, vooral op missie. Het is mooi dat deze verbinding – op een andere manier – nu zichtbaar wordt vanuit onze partnership. We zijn blij dat Dunea ons zo meehelpt in het genereren van erkenning en waardering voor onze veteranen.”

Wim Drossaert, directeur Dunea: “Het duingebied dat Dunea beheert was in het verleden toneel voor de oorlog. De Atlantic wall, bunkers en kogeltjes die we tegenkomen herinneren ons hier aan. Vandaag de dag is het zo dat waterschaarste en watervervuiling in de nabije toekomst kunnen leiden tot gewapende conflicten. De huidige veteranen zorgen voor vrede en veiligheid nu en in de toekomst. Ik vind dat wij daar meer aandacht aan moeten schenken en zet mij daar dan ook graag voor in.”

Veteranenexpo

Tijdens de Nederlandse Veteranendag presenteren we in onze stand o.a. een veteranenexpositie. In De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea in Wassenaar, kunt deze tot eind juli ook bekijken. Tip: combineer dit met een prachtige wandeling door ons duingebied Meijendel.

Meer over het programma van Veteranendag.