Aangenaam kennis te maken

Hier ben ik dan, na 30 dagen in het ei te hebben gezeten. Een paar dagen geleden begon ik al flink te piepen, vanuit het ei. Op zondag 15 april was het dan eindelijk zo ver. Ergens tussen 9.00 en 11.00 ben ik geboren.

Het was geen eitje om het ei open te krijgen met mijn kleine snaveltje. Gelukkig heb ik op het puntje van mijn snavel een klein ei-tandje zitten. Met dit handige gereedschap heb ik de eierschaal rondom kapot gepikt. Helaas is er nu nog weinig te zien. De eerste dagen zijn mijn ogen gesloten.

Mama vertelde mij dat ik voor een groot gedeelte kaal geboren ben. Gelukkig houdt zij mij heerlijk warm onder haar veren. Jullie zijn vast benieuwd hoe groot en zwaar ik ben. Op dit moment ben ik ongeveer vijf centimeter lang, ongeveer zo groot als de duim van een volwassen man. Ik weeg rond de 14 gram. Mijn verenkleed zal binnenkort gaan groeien.

Soms hoor ik papa ’s nachts thuiskomen. Hij vertrekt vaak snel weer. Wat hij in deze nachtelijke uren uitspookt, weet ik niet precies. Daar kom ik vast achter zodra ik mijn ogen kan openen. Dan laat ik het jullie ook weten!

Van papa en mama hoor ik dat ik misschien wel vier broertjes of zusjes krijg! Ik kan bijna niet wachten en ik ben erg benieuwd wanneer zij uit het ei kruipen. Jullie ook?

Bart Habraken en Joeri Uilenreef
Duinwachters