Handen af van de brandkraan!

Het is warm, al dagen achter elkaar, er is zelfs een nationaal hitteplan van kracht. Dat betekent niet dat je zo maar een brandkraan mag openzetten voor verkoeling op straat, dit is illegaal, zorgt voor veel overlast en is ook nog eens een risico voor de volksgezondheid in jouw buurt!

Wij begrijpen dat klanten verkoeling zoeken met deze warme dagen maar doen een dringend verzoek om met de handen van de brandkraan af te blijven. Het opendraaien van de brandkranen kan grote gevolgen hebben voor de waterkwaliteit en daarmee ook voor de volksgezondheid. Verder leidt het tot overlast, schade aan de openbare ruimte en is het verspilling van kostbaar drinkwater. Opengezette brandkranen worden voorzien van een slot, de brandweer kan er uiteraard bij.

Denk niet alleen aan jezelf

Met deze hitte bereikten wij weer een top in de waterlevering. Dunea is goed voorbereid maar zit niet te wachten op onnodige grote verspilling van drinkwater met het risico dat omwonenden zonder water zitten. Daarnaast zetten wij onze storingsmonteurs liever in op echte storingen in plaats van brandkraanvandalisme.

Gratis drinkwater

Voor verkoeling biedt Dunea gratis drinkwater via openbare tapkranen (inmiddels al 100 beschikbaar in de regio). Waar de openbare tapkranen in Den Haag staan vindt u op de tapkranenkaart.

Voorlichting in de wijk

Vorig jaar hebben we met de gemeentelijke dienst Welzijn, Politie en brandweer, de buurtvaders en het buurtpreventieteam van de Schilderwijk, waar voorheen vaak voorkwam, voorlichting gegeven en goede afspraken gemaakt. Dat is bijzonder positief verlopen waardoor er geen brandkraanvandalisme in de Schilderswijk meer is geweest. Nu is het opentrekken van brandkranen verplaatst naar een andere Haagse wijk. Daar gaan we nu ook deze gesprekken voeren.