Eerste vlogtocht groot succes

Ruim twintig vloggers, vijf duinwachters, vier ruiters, twee cameraploegen en een drone zorgden vrijdag voor het grootste vlog ooit in het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Onder leiding van Kindercorrespondent Tako Rietveld maakten kinderen hun eigen natuurfilmpjes. “Het is fantastisch om het natuurplezier bij de kinderen te zien”, lacht hij na afloop. “We hebben boomkikkers gezien, een bomscherf uit de Tweede Wereldoorlog gevonden en in de poep gestaan. De kinderen filmden alles met hun eigen telefoon en kunnen zo alles aan hun vrienden laten zien. Via social media als Snapchat en Instagram bijvoorbeeld. Dit is de nieuwe manier van natuurbeleven. Een prachtige ontwikkeling in de duinen.”

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Bekijk het grootste natuurvlog ooit!

YousToub maakte zelf natuurlijk ook een vlog over het event.

En ook Omroep West gaf aandacht aan het evenement met een item. 


NPHD

Langs de Noordzee liggen de Zuid-Hollandse vastelandsduinen. Een prachtig kustlandschap waar landgoederen, duinen, zeedorpen en steden elkaar afwisselen. Eeuwenlang door Hollandse meesters vastgelegd; geliefd om water, ruimte en licht. Dit is het beoogde Nationaal Park Hollandse Duinen: een aaneengesloten gebied van zo’n 200 km2 tussen Hoek van Holland en Langevelderslag. De komende drie jaar wordt gewerkt aan de oprichting van het Nationaal Park.