Dunea ontvangt staatssecretaris Van Dam in NPHD

Bijzonder bezoek vandaag in Nationaal Park Hollandse Duinen (NPHD). In Meijendel kreeg Dunea bezoek van staatssecretaris Martijn Van Dam van Economische Zaken. Tijdens een fietstocht door het mooie gebied kreeg Van Dam toelichting op de voortgang van de ontwikkeling van het Nationaal Park.

Ook onthulde hij de eerste vlag van een reeks van speciaal ontworpen vlaggen voor het gebied. Gastheer voor dit werkbezoek is Dunea, de initiatiefnemer van Nationaal Park Hollandse Duinen en grootste duinbeheerder binnen het park.

De ontwikkeling van het Nationaal Park Hollandse Duinen is belangrijk voor Dunea. Het draagt bij aan meer kennis en bewustwording over de bijzondere functie van de duinen bij de waterwinning en andersom. Door de waterwinning in de duinen kunnen bezoekers namelijk iedere dag genieten van de bijzondere natuur.  

Ontwikkelingen

Hollandse Duinen is één van de vier winnaars van de publieksverkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. Bijna 90.000 mensen hebben in oktober 2016 hun stem uitgebracht. De winnaars waren Het Nederlandse Waddengebied, De Veluwe en Hollandse Duinen. De vakjury voegde daar Biesbosch-Haringvliet aan toe. Nationaal Park Hollandse Duinen loopt van Hoek van Holland tot en met Noordwijk. Een heel speciaal en afwisselend gebied met strand, bossen, parken en landgoederen, en met de als Natura-2000 aangewezen duingebieden als groene ruggengraat. Met het Nationaal Park verbinden we de natuur met de steden en hun culturele activiteiten. De samenwerking met ruim 40 partijen en de aandacht rondom de verkiezing tot Mooiste Natuurgebied zorgen voor veel enthousiasme, ideeën en plannen. Dunea vervult een trekkersrol om zo samen met ruim 40 partijen het park te ontwikkelen. Het begint bij een gezamenlijk beeld van wat je wil bereiken. De ambities van het park zijn inmiddels bijna klaar. Via inspiratie bijeenkomsten in de regio nodigen we u uit mee te denken over wat er volgens u nodig is om de ambities te realiseren en in welke volgorde we dat het beste kunnen doen.

Denkt u mee?

Het publiek kan meedenken over de plannen in inspiratiesessies op 15 en 16 mei. Daarnaast werken we dit jaar aan het fysiek en online herkenbaar maken van het gebied. Deze eerste vlag markeert het duingebied als onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Online willen we de gebieden aan elkaar verbinden. Informatie over de Nationaal Park Hollandse Duinen-gebieden moet makkelijker vindbaar zijn en bezoekers zien dan wat er allemaal te doen is in het Nationaal park.

Van Dam in Nationaal Park Hollandse Duinen