Dunea haakt aan bij innovatief onderzoek

Dunea is toegetreden tot Wetsus, een internationaal kennis- en onderzoekscentrum voor baanbrekende innovaties in de watersector. Wetsus werkt themagewijs aan prangende onderzoeksvragen voor de toekomst.

Door deze samenwerking krijgt Dunea toegang tot de ontwikkelde kennis en het netwerk van promovendi en hoogleraren dat aan de onderzoeksvragen werkt.

Dunea wil zich beter voorbereiden op de toekomst. Lange termijn visies van Dunea hebben geleid tot vraagstukken waar doorontwikkeling op de bestaande weg niet passend is. Wetsus pakt vraagstukken op een innovatieve manier aan, zodat grotere stappen kunnen worden gezet. Zo doet Wetsus fundamenteel onderzoek naar ontzoutingstechnieken en naar de positieve en negatieve effecten van nanotechnologie op de productie en distributie van drinkwater.

Ad de Waal Malefijt, divisiemanager Duin & Water licht toe: “Zodra we bekend zijn met de werkwijze van Wetsus, zullen we actief participeren in een of meerdere thema's die aansluiten bij onze toekomstige uitdagingen. Op deze manier wil Dunea sneller kunnen aansluiten op maatschappelijke ontwikkelingen. Door samen te werken met zowel publieke als private partijen, zetten we ons onderzoeksbudget efficiënt in en dragen we een steentje bij aan waterkennis voor toekomstige generaties.”