Meterwisseling bij u thuis

Stappenplan als de monteur de meter komt vervangen

 1. De watermeter
  Eens in de 12 jaar moet de watermeter worden verwisseld. Voor de nieuwere watermeters is dit eens in de 20 jaar. De verwisseling is noodzakelijk: de watermeter registreert hoeveel drinkwater u gebruikt en op basis van deze gegevens maken wij uw periodeafrekening op. 
 2. Binnenkort bij u?
  Misschien is uw watermeter binnenkort ook aan verwisseling toe. Als dat zo is, krijgt u van ons schriftelijk bericht. Het bezoek voor het verwisselen van de meter duurt ongeveer twintig minuten. Om alles zo snel en goed mogelijk te laten verlopen, vragen wij u ervoor te zorgen dat de watermeter goed bereikbaar is.
 3. Luiken open
  U kunt, voordat onze monteur er is, bijvoorbeeld alvast het luik of de meterkast openen en leegmaken (voor zover nodig).
 4. Legitimatie
  Wanneer onze monteur op het afgesproken tijdstip bij u aanbelt, kunt u hem of haar naar zijn/haar legitimatie vragen. Hierop staat de naam en het personeelsnummer van de monteur. Verder is de legitimatie van een pasfoto voorzien.
 5. Controle van gegevens
  Eenmaal bij u thuis, zal onze monteur eerst alle gegevens controleren. De monteur heeft een ‘handterminal' waarin uw adres staat, het nummer van uw watermeter en de verwachte meterstand op het moment van de verwisseling.  
 6. Verwisselen watermeter
  Hierna verwisselt onze monteur de watermeter en controleert hij/zij de nieuwe meter op lekkage. Als alles in orde is, wordt de meter verzegeld.
 7. Tot de volgende keer!
  De watermeter verwisseling is nu gereed.