Dunea als werkgever

Hoe werken wij?

Ruim 1,3 miljoen mensen in het westelijk deel van Zuid-Holland kunnen 24 uur per dag rekenen op water. Water dat wordt geleverd vanuit een prachtig duingebied tussen Monster en Katwijk. Wil jij ons helpen die belofte waar te maken? Dan is het goed te weten hoe wij dit doen.

Wie doet wat?

Bij Dunea werken we met zo'n 500 collega's aan lekker en betrouwbaar drinkwater en prachtige natuur. Bij Dunea werken we procesgericht en dat zie je terug in hoe de organisatie is ingericht: verdeeld in processen en domeinen. We werken vanuit een procesgerichte organisatie, die als volgt is opgebouwd (klik op het organigram om hem te vergroten):

Organogram - werken bij Dunea okt 2022

Werken vanuit kernwaarden

Werken bij Dunea betekent klantgerichtheid. Dit doen we met elkaar. We werken aan het continu verbeteren van Dunea in een omgeving waar we op elkaar kunnen vertrouwen en elkaar kunnen aanspreken. Alles wat we doen, doen we vanuit onze kernwaarden: 

Kernwaarden Dunea

Waar werken we?

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Zoetermeer. We hebben ruim 500 medewerkers in dienst waarvan de meeste op kantoor werken. De overige medewerkers werken op één van de productielocaties, een zuiveringsstation, vanuit hun monteursbus of bij ons bezoekerscentrum De Tapuit. 

Jouw werkplek

Wij vinden het belangrijk dat je vanuit een stimulerende werkomgeving werkt. Door de flexibele werkplekken kun je op elk moment van de dag kiezen welke werkplek bij jouw activiteit past. Dunea stelt je een IPhone ter beschikking. Zo halen we het beste uit onze samenwerking.

Veilig werken

Veiligheid en gezondheid staan bij Dunea hoog in het vaandel. Daar zetten wij ons iedere dag hard voor in. Het inrichten van procedures, het toepassen van de juiste middelen en ervoor zorgen dat men de juiste kennis in huis heeft. Dit doen we samen met collega’s, aannemers en andere belanghebbenden. Veiligheid is net als teamsport, je doet het met z’n allen.

Vitale organisatie, vitale medewerkers

Dunea vindt het van groot belang dat medewerkers in staat zijn zinvol werk te krijgen en te behouden. Als vitale organisatie willen we onze mensen gemotiveerd, geïnformeerd en inzetbaar houden. Daarmee kunnen onze medewerkers zich ontwikkelen en de regie voeren over hun eigen toekomst.

Dunea helpt haar medewerkers bij het behouden van een goede fysieke en mentale gezondheid. Hiervoor hebben we een breed opgezet inzetbaarheidsprogramma. Hiermee krijgen medewerkers meer inzicht in hun gezondheid, energiebronnen en de balans tussen werk en privé. En wie dat wil, kan gebruik maken van een individuele coaching op weg naar een gezonder leven. Uiteindelijk is dat in ieders voordeel: want voor een gezond bedrijf zijn fitte en vitale medewerkers belangrijk.

De Fit & Vitaal- ruimte

Deze ruimte is ingericht om te ontspannen of om zowel mentaal als fysiek in beweging te zijn en is altijd open. Er kan individueel getraind worden of onder professionele begeleiding. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon even lekker een potje te darten, tafeltennissen, een spelletje spelen op de Wii Fit of air hockeyen samen met een collega.

Bedrijfsrestaurant

Dunea heeft dit uitbesteed aan Hutten. Samen streven wij naar een afwisselend, vers, creatief en gezond assortiment. Alle producten worden vers in de keuken van Hutten bereid. Dit betekent verse soep en verse broodjes. Het assortiment staat in het teken van een duurzame toekomst. 40% van het inkoopvolume bestaat uit aantoonbare biologische producten en/of duurzaamheidskenmerken die voldoen aan de criteria voor duurzaam inkopen.