Eerdere projecten Dunea Internationaal 

Egypte en Sudan

Egypte ligt goed op koers om het aantal mensen zonder veilig drinkwater in 2015 met de helft terug te dringen. In andere landen moet nog veel gebeuren. Zoals in buurland Soedan, waar de drinkwatervoorziening voor het groeiende inwoners aantal van Port Sudan een grote uitdaging is. Dunea heeft samen met Wereld Waternet en VNG-internationaal een bijdrage geleverd aan een verbeterde drinkwatervoorziening in beide landen.

Bekijk de Dunea film hieronder.

Opening the gates - Dunea versie from Nigelfilms on Vimeo.

Na de tsunami in Aceh
Dunea was een van de partners van de Stichting H2O-partners voor Sumatra. Deze stichting bood hulp aan Noordwest-Sumatra dat op tweede kerstdag 2004 zwaar werd getroffen door de tsunami. H2O-partners heeft de Indonesische regering gesteund in de wederopbouw van de watervoorzieningen en sanitaire voorzieningen.

Roemenië
In Roemenië heeft Dunea samengewerkt met de waterbedrijven van Iasi en Botosani. Onze collega's hebben onder andere geholpen met het opzetten van een meetsysteem in het leidingnet en nieuwe zuiveringsmethoden om de kwaliteit van het drinkwater te verbeteren. Lees hier meer over het project in Roemenië.

Indonesië
Na een samenwerking met het lokale waterbedrijf van Bekasi (2003-2006) was Dunea van 2006 tot 2010 actief in de regio Bogor (Java). Dunea heeft medewerkers van het waterleidingbedrijf getraind in het ontwerpen van watervoorzieningsystemen. Daarnaast is gewerkt aan een betere waterkwaliteit en klantenadministratie. Het programma is uitgevoerd samen met Inowa Consultants Indonesia in het kader van het Logo-South-programma van VNG-International.