Studenten strijden mee voor schone bronnen

Twee studententeams uit Leiden, Den Haag en Delft hebben zaterdag 9 juni hun ideeën gepitcht aan Dunea voor de Sustainable Business Battle 2018. Dunea vroeg hen hoe je zou kunnen voorkomen dat medicijnresten via particulier gebruik in de watercyclus belanden. Dit om toekomstige risico’s voor drinkwater te verkleinen en een fijne leefomgeving te houden.

Dunea was zeer onder de indruk van wat er in korte tijd is geabsorbeerd aan informatie en is omgezet in creatieve en onderbouwde oplossingen. Beide teams hebben echt geleverd! Ook de sportiviteit mag genoemd: het winnende team mag de research van het andere team meenemen richting finale. Donderdag gaat een jury van onafhankelijk deskundigen bepalen welk team met welke pitch de winnaar wordt van de Sustainable Business Challenge 2018.

Klimaatverandering, bevolkingsgroei, energietransitie, wetgeving; Dunea innoveert om klaar te zijn voor de uitdagingen van de toekomst. Om oplossingen te vinden zoeken wij nieuwe ideeën, samenwerkingen en technische toepassingen. Dunea doet mee aan de battle om jonge frisse breinen te laten buigen over de maatschappelijke problemen van hun toekomst en zich te laten inspireren door hun oplossingen.