Kikkervalleien in Meijendel eenmalig open op zondag 30 juni

Op zondag 30 juni stelt Dunea van 10.00 tot 15.00 uur de Kikkervalleien in Meijendel (Wassenaar) open voor publiek. Dit Natura2000 gebied is maar éénmaal per jaar toegankelijk voor publiek.

Dunea wil op deze dag kennis delen over natuurherstel en mensen laten genieten van de rijke flora en fauna in deze zogenoemde ‘vochtige duinvalleien’. Uit onderzoek blijkt namelijk dat van alle groepen planten en dieren in Nederland, er 40 tot 70 procent in de duinen te vinden zijn. Terwijl de kustduinen slechts 1 procent van het Nederlandse grondoppervlak bestrijken!

Met eigen ogen
Op 30 juni kun je dit dynamische duingebied met eigen ogen bekijken en betreden. Via een brug over ‘infiltratieplas 20’ waar de duinen ons drinkwater zuiveren,  loop je de vallei in. Via een tijdelijke wandelroute van bijna 2 kilometer ontdek je een prachtig deel van Meijendel. De natuur heeft hier vrij spel en er leven hier veel bijzondere planten en dieren. Bekijk prachtige orchideeën, mooie vlinders en allerlei waterdieren. Ervaren excursieleiders vertellen je de mooiste verhalen over duin en water. Deze unieke belevenis mag je niet missen! De route is grotendeels door mul zand en is daarom niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn en kinderwagens. Ook is het gebied niet toegankelijk voor honden.

Routebeschrijving naar Open Dag Kikkervallei
Vanaf De Tapuit, bezoekerscentrum  Dunea, in Meijendel, loopt of fietst u richting het strand over de Golfzangweg. Op de kruising (met fietspad de Ganzenhoekweg) gaat u rechtsaf. Vanaf daar is het nog ongeveer 1,5 kilometer lopen/fietsen tot de entree van de Kikkervalleien. De entree is gemarkeerd met Dunea-vlaggen.
De route naar de entree wordt vanaf het Watertorenplein, de vallei Meijendel en de Wassenaarse Slag aangegeven met borden.