Oogjes dicht en snaveltjes toe

Dag lieve volgers van de nestcam! Wat is er toch een hoop gebeurd dit kerkuilenseizoen. Hier nog een keer de gebeurtenissen in vogelvlucht op een rijtje

Op 14 maart was het zover: het eerste ei werd gelegd. Dertig dagen later kroop het oudste uilskuiken als eerste uit het ei. Een magisch moment! In totaal hebben de kerkuilen vijf eieren gelegd en zijn er ook vijf uilskuikens uit het ei gekropen. De twee jongste kuikens hebben het helaas niet overleefd. Zij zijn als snack in de maag van een ouder kuiken terechtgekomen. Het leven van een jonge kerkuil zit vol met gevaren, vooral in de periode dat ze leren vliegen. Het kuiken dat als tweede uit het ei kroop, is helaas verongelukt tijdens een testvlucht. Een oplettende recreant heeft haar gevonden en ze is naar de vogelopvang gebracht. Ondanks de goede zorgen, heeft ze het niet gered. Naast deze verdrietige momenten, hebben we ook veel moois kunnen bewonderen. Op de webcam hebben wij goed kunnen zien hoe een schattig donzig uilskuiken zich ontwikkeld tot een prachtige volwassen kerkuil. Uiteindelijk zijn er twee kerngezonde jonge kerkuilen uitgevlogen.

Wij, Bart en Joeri duinwachters van Dunea, willen jullie graag bedanken voor het lezen van onze blogs over de kerkuilen. Ook willen wij jullie bedanken voor de vele reacties en verslagen over de gebeurtenissen in de nestkast. Wij waren de uitverkorenen en geluksvogels om jullie te vertellen over de gebeurtenissen in en rondom de nestkast. Begin februari zijn wij met open armen ontvangen bij Dunea als nieuwe duinwachters. Wij kregen als nieuwelingen de eer om dit jaar de blogs over van de kerkuilen te schijven. Het schijven van de blogs is ons goed bevallen. Het was voor ons een nieuwe, maar vooral een leuke uitdaging. Keer op keer bleek maar weer dat de natuur niet te voorspellen was.

Helaas, aan al het moois komt ook een eind. Vandaag gaat het beeld van de webcam uit. Wie weet tot volgend jaar!
En denk er om, oogjes dicht en snaveltjes toe!

Met duinwachtelijke groet,

Bart & Joeri