Oplevering eindproducten Convenant Cultuurhistorie

Ruim vijf jaar geleden sloten de gemeenten Wassenaar, Den Haag, Katwijk en duinbeheerders Dunea en Staatsbosbeheer een cultuurhistorisch convenant voor de natuurgebieden Berkheide en Meijendel. Op vrijdag 26 januari vond de lancering plaats van drie eindproducten.

Op vrijdag 26 januari 2018 vond in de Grote zaal van het Heerenhuys te Katwijk aan den Rijn de lancering plaats van drie laatste digitale erfgoedproducten, te weten het E-zine met daarin de resultaten van het Convenant Cultuurhistorie in de Duinen, de Grenspalenwebsite en de Erfgoedkaart van de Gemeente Katwijk.

Ruim vijf jaar geleden sloten de gemeenten Wassenaar, Den Haag, Katwijk en duinbeheerders Dunea en Staatsbosbeheer een cultuurhistorisch convenant voor de natuurgebieden Berkheide en Meijendel. Winst voor erfgoed, de natuur, de recreant en de waterwinning in Berkheide en Meijendel. In de afgelopen jaren hebben de partners niet stilgezeten en zijn er verscheidene mijlpalen behaald. Het E-zine en de Grenspalenwebsite zijn de laatste fysieke resultaten van deze succesvolle samenwerking tussen de partners. De grenspalen zijn inmiddels ook opgenomen in de kaart, die het erfgoed van de Gemeente Katwijk toont.

De samenwerking zal worden gecontinueerd, maar de oplevering van deze producten op vrijdag 26 januari was een moment waar men nog een keer bij elkaar kwam om terug te kijken op de afgelopen tien jaar en vooruit te kijken naar de toekomst. Wethouder Zweerts de Jong van Wassenaar, wethouder Knape van Katwijk, Monica Alkemade, hoofd afdeling beleid bij Archeologie van de gemeente Den Haag, Divisiemanager Duin & Water, Ad de Waal Malefijt van Dunea en Jasper Kuipers, provinciaal Hoofd Staatsbosbeheer Zuid-Holland, waren aanwezig om de aanwezigen toe te spreken en terug te blikken op een vruchtbaar decennium.

 

bestuurders partners convenant Cultuurhistorie in de Duinen

Eindproducten: