Gezelligheid in en rondom de nestkast

Dag lieve volgers van de nestcam. Als oudste kuiken is het mijn taak om jullie op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Als oudste kuiken is het mijn taak om jullie op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. De afgelopen dagen is het in en rondom de nestkast veel drukker en gezelliger geworden. Zo heb ik er twee broertjes of zusjes bij gekregen. Daarnaast hebben wij nieuwe buren. Alle nieuwe bewoners zijn te bewonderen op de nestcam. En nog een nieuwtje, ik heb het geheim van pa ontdekt!

Op 16 en 18 april zijn mijn nieuwe familieleden uit het ei gekropen. Gelukkig gaat het goed met ze. Het is wel even wennen dat ik mijn eten moet delen. Het is maar goed dat ik de oudste en de sterkte ben. Ik laat luidruchtig van mij horen en ik zorg echt wel dat ik genoeg eten krijg. Ook geef ik ze wel eens een zetje om ze aan de kant te duwen. Als ze meer eten hadden gewild dan hadden ze maar eerder uit het ei moeten kruipen, toch?

Er is nog een nieuwtje! Mama vertelde mij gisteravond dat wij nieuwe onderburen hebben. Op dit moment zitten ze nog midden in de verbouwing. Dit brengt een hoop herrie en kabaal met zich mee. Ma noemt ze de familie Koolmees. Ze zegt dat ze erg aardig zijn. Zelf vind ik ze een beetje raar omdat ze overdag actief zijn. Ik ben zo nieuwsgierig wanneer hun huis af is.

Na een goed gesprek met mama, heb ik nog een ontdekking gedaan. Eindelijk weet ik wat papa in de nachtelijke uren uitspookt. Papa gaat op jacht om eten te halen. Papa is de allerbeste jager van de hele wereld. Hij kan supergoed zien in het donker. En zijn gehoor is zelfs nog beter. Vanaf grote afstand kan hij horen waar zijn prooi zit. Als hij een lekker hapje ontdekt, zweeft hij hier geluidloos naar toe. Uit het niets grijpt hij de prooi met zijn scherpe klauwen. Dankzij speciale veren op zijn vleugels kan hij geruisloos vliegen. In vergelijking met andere vogels, zijn de veren van uilen langer, lopen ze vloeiender af en hebben ze een iets andere structuur. Ook hebben uilen op de bovenkant van hun vleugels een donzig laagje, om te zorgen voor minder turbulentie tijdens de vlucht. Best gaaf, toch?

Voor nu kruip ik weer lekker onder mama’s veren. Ik ben best wel moe van al dat geklets. Tot de volgende keer!  

Duinwachters
Bart en Joeri