Fladderen of vliegen

Dag lieve volgers van de nestcams. Als oudste kuiken vertel ik jullie graag hoe het met ons gaat. Wij, de uilskuikens, zijn nu ongeveer zeven weken oud. We groeien als kool en veranderen met de dag. Onze schattige donsveren maken plaats voor echte veren, waarmee wij straks gaan vliegen.

Papa zegt dat als ik een goede jager wil worden, ik binnenkort echt moet beginnen met vleugeloefeningen. Om te vliegen heb je flink wat vleugelspieren nodig. In de nestkast zie je ons nu al slaan met onze vleugels. Dat doen we niet zomaar voor de lol, het is allemaal onderdeel van de training! Echte vliegoefeningen kan ik pas doen als mijn vleugel- en staartveren volledig ontwikkeld zijn. Van papa mag ik in het begin alleen in en rondom de nestkast oefenen. Ik beloof jullie alvast: het wordt een groot spektakel om te zien op de webcam. Bij deze zijn jullie gewaarschuwd. Ik heb er nu al zin in. Vliegen als een vogel, hoe cool is dat!

Bijna vergeten te vragen: wat vinden jullie van mijn gezichtsmasker? Mama zegt dat hij steeds mooier wordt en ik het eigenlijk geen masker meer mag noemen. Volgens mama heet het een gezichtssluier. Nu ik toch zo trots als een pauw vertel over mijn verenkleed... Heb je al gezien dat er bij mijn kont een heel klein staartje te zien is? Mijn staartpennen ontwikkelen zich! Hier ben ik het meest trots op.

Volgende keer vertel ik jullie over hoe mijn nieuwe veren vliegen. Papa vertelde dat er geen garantie op zit. Ik hoop dat ze goed vliegen!

Duinwachters 
Bart & Joeri

Kerkuil Dunea nestcam De Tapuit

Foto met dank aan Kagoe